Parijs

Parijs Dag 1

Vorige week zijn Rianne en ik drie dagen in Parijs geweest. Veel kilometers en enorm veel foto’s verder zijn we alweer een paar dagen thuis. Wat gaan drie dagen snel en wat was het leuk. Vandaag een klein kijkje in onze eerste dag.

parijs-dag-1

Onze wekker stond heel vroeg en natuurlijk slaap je dan bijna niet want je wil je niet verslapen. Om kwart voor zes zit ik in de auto richting Rianne we worden naar Centraal Station gebracht en vanaf daar nemen we de Thalys. De eerste keer dat ik met de Thalys ga en het is voor mij eeuwen geleden dat ik in een trein zat. We checken in en dan is het wachten tot we aan boord (zeg je dat zo bij een trein?) kunnen. Waar we erin moeten is heel makkelijk te vinden en ik ben blij als ik zie dat we vooruit in de Thalys zitten. Onderweg komen we prachtige landschappen tegen en ik kijk daardoor me ogen uit. Voor ik het weet zijn we in Parijs. Met koffer en tas gaan we richting ons hotel. We zijn vroeg maar dan hebben we alvast onze koffer niet meer wel zo handig.

parijs-dag-1-6

We zitten in het Holiday-Inn hotel Montmartre we worden super vriendelijk geholpen en mogen onze bagage daar achter laten en alvast gaan genieten van de stad. Met een rugzak gaan we verder en wandelen we door de straten van Parijs. Met een plattegrond in onze handen proberen we de weg richting de Eiffeltoren te vinden. Onderweg komen we al veel moois tegen zoals een prachtig park met enorm veel hardlopers.

parijs-dag-1-1

Een stukje door het park en dan komen we bij de Arc de Triomphe en dan zijn we ook gelijk op de winkel straat de Champs Elysees maar daar gaan we nog niet kijken bij de mooie winkels we lopen verder. We komen langs het vrijheidsvlam de plek waar vlakbij Diana om het leven kwam. Hier staan we even stil.

parijs-dag-1-2

We lopen naar de Eiffeltoren en hoe dichterbij ik kom hoe kleiner hij wordt. Ik vind de Eiffeltoren dus echt klein, ik had hem veel groter verwacht. Vanaf dit punt gaan we een rondvaart maken over de Seine. Het is echt super leuk om allerlei plekken vanaf het water te zien.

parijs-dag-1-11

parijs-dag-1-10

parijs-dag-1-9

parijs-dag-1-12

En dan gaan we richting de dure winkelstraten. Givenchy, Yves Saint Laurent, Louis Vuiton, ferrari’s en nog veel en veel meer mooie winkel na de andere. Het een nog duurder dan het ander en wel allemaal zo mooi!

parijs-dag-1-8

En dan zien we Laduree en daar moeten we natuurlijk naartoe. We halen macarons en een gebakje. Nee het is niet goedkoop maar wow wat is het lekker. Ja verschil tussen een paar cent en een twee euro nog wat macaron proef je echt wel.

parijs-dag-1-7

We lopen naar het einde van de Champs Elysees en eten daar midden op het plein ons gebakje op. Genieten in de zon met een aardbeiengebakje. Het gebakje was zo ontzetten heerlijk goddelijk en perfect.

parijs-dag-1-5

Ons uitzicht is een prachtige fontein.

parijs-dag-1-13

We gaan richting het hotel en komen onderweg een mooi klokkenkunstwerk tegen.

parijs-dag-1-4

We checken in en gaan even liggen voor we weer op pad gaan. De eerste avond eten we in Indiana een burger met frietjes.

parijs-dag-1-3

Op de terugweg langs de Moulin Rouge en dan zit onze eerste dag met enorm veel kilometers erop. We stappen ons bed in en vallen best snel in slaap. Onze eerste zonnige dag in Parijs zit erop.