Parijs dag 2

Parijs dag 2

Na een dag lopen waren de heerlijke bedden van ons hotel wel erg fijn. We hebben heerlijk geslapen en checken hoe onze benen aanvoelen. We hebben gevoelige kussentjes en Rianne last van haar knie maar het houd ons niet tegen om weer vroeg uit ons bed te stappen om op pad te gaan voor onze tweede dag in Parijs. Voor we op pad gaan eerst even hardlopen en ontbijten.

Parijs

Hardlopen? Ja natuurlijk moet ik in een vreemde stad mijn hardloopsporen achterlaten. Het is geen groot rondje geworden maar even een paar kilometer voor het ontbijt. Het ontbijt was heerlijk in het hotel en lekker rustig want we waren samen aan het ontbijten. We gaan na het ontbijt op pad. Richting de bus die ons naar ons startpunt zal brengen. Het is leuk om met de bus te gaan. Je ziet de stad maar je gaat een stuk sneller richting de plaats van bestemming en dat voor maar twee euro.

Parijs

Waar we beginnen vandaag is de Notre Dame. Super plan om hier vroeg te zijn want het is nog best rustig en we hoeven niet lang te wachten om naar binnen te kunnen. Wat me verbaasd is dat we geen entree hoeven te betalen. Wanneer ze wel entree zouden vragen zou ik er alsnog ingaan want het is een prachtige kerk.

Parijs

De Notre Dame is van binnen echt prachtig. Een rust en een kalmte heerst er. Overal kaarsjes, glas in lood, beelden. Veel mensen maar niet het idee dat er zoveel mensen zijn. We lopen er rond, staan stil, kijken en bewonderen het mooie gebouw.

parijs

Parijs

Parijs

Parijs

En daar staat ze Jeanne d’arc door het boek Jehanne van Simone van der vlugt kwam ik met deze held in aanraking een kind nog toen ze mannenkleding aantrok en ten strijden trok. Er staan mensen te kijken die geen idee hebben wie ze is. Jeanne d’Arc (1412-1431) speelt een doorslaggevende rol in de Honderdjarige Oorlog (1337-1453) maar wordt door de Bourgondiërs uitgeleverd aan de Engelsen, waarna ze op de brandstapel belandt. In 1920 werd ze heilig verklaard.

Wanneer we buiten zijn gebeurt er iets wat er tijdens elke stedentrip tot nu toe is gebeurt. Er staat een echtpaar in bruidskleding. Maar als we goed kijken is dit voor een fotoshoot want de man draagt wel hele aparte kleding. Jammer mijn serie die begon in Barcelona werd vervolgd in Rome heeft geen vervolg in Parijs. Of toch wel want wanneer we richting de tuinen lopen staat er een echtpaar en dit keer niet voor een magazine. Nee deze twee zijn echt net getrouwd en gebruiken de Notre Dame als achtergrond voor hun trouwfoto’s. De traditie zet zich voort.

We lopen richting de tuinen. Helaas zijn de bloesembomen bijna helemaal uitgevallen maar lopen we wel door de hele mooie tuin van de Notre Dame en kunnen we het gebouw van alle kanten bekijken.

Parijs

Parijs

We steken het water over en wandelen een stukje. Een parkje met wifi daar maken we even gebruik van. We zijn op zoek naar Shakespeare and company. Met de plattegrond in onze handen, google maps erbij zoeken we even alles op wat we nodig hebben. En dan kijken we voorbij onze kaart en zien Rianne en ik waar we tegenaan kijken Shakspeare & co hahahah we zitten precies tegenover het café met ernaast de boekenwinkel.

parijs

Achteraf zien we dat je binnen niet mag fotograferen. Mmmm heb ik dat nu juist wel gedaan boeiend hahah. Shakespeare and company is een leuke boekenwinkel heel krap en met enorm veel boeken. Je ademt boeken ik zou er uren rond kunnen dwalen en boeken bekijken. Boven is een soort museum met boeken die je alleen daar mag lezen.

Een prachtige trap naar boven in shakespeare and company

parijs

Vanuit de boekwinkel wandelen we naar de Abbey bookshop maar daar durf ik een paar meter naar binnen. Het is smal en alles opgestapeld ik durf er niet te lopen dus ga weer gauw naar buiten. De sfeer is niet als Shakespeare and company totaal niet. We wandelen verder door de straten en laten een heel mooi ijsje maken in de vorm van een bloem en met een macaron erop. Het ijsje was zo heerlijk.

parijs

Ondertussen wandelen we richting ons volgende punt en komen Jardin du Luxembourg tegen een fantastisch mooi park waar je kan wandelen, hardlopen, waar kinderen kunnen spelen in de speeltuin en waar er prachtige beelden staan. We halen even wat lekkers en gaan dat lekker in het park opeten.

We komen aan bij het hoogste gebouw van Parijs de Montparnasse. Meer dan 200 meter hoog met 56 verdiepingen. Binnen no time ben je vanaf beneden op de 56e verdieping met de lift. De 56e verdieping van de Tour Montparnasse is toegankelijk voor het publiek. Van hieruit heb je een prachtig zicht over Parijs. En als je een nog beter zicht wil kan je via trappen tot bovenop de toren, naar de 59e verdieping. Hier heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad. Bovenop is het prachtig over de stad heen kijken en zeker leuk om te doen. De rit met de lift naar beneden is wel een beetje eng maar toch ook weer niet. Je hebt het idee dat het een vrije val is want het gaat echt enorm snel.

Parijs

Parijs

Vanaf de Montparnasse wandelen we richting de seine om daar over te steken naar het Louvre waar we genieten in de zon en uitkijken over het plein. Het Louvre gaan we niet in.

Parijs

We wandelen verder en komen in prachtige gebouwen zoals lafayette een winkel met alleen maar dure kleding maar wat een pracht gebouw daar moet je gewoon in geweest zijn en het middenstuk bekeken hebben. Het is prachtig.

Parijs

Parijs

Na een dag lopen en bezichtigen is het tijd voor een hapje eten en we hebben geluk. De dag ervoor was de wachttijd 1,5 uur en nu maar 10 minuten voor we een tafeltje hadden. Een toplocatie om te eten. Super service, heerlijk eten en drinken en een leuke sfeer. Zeker een aanrader om te gaan eten.

Parijs

Tijd om richting het hotel te gaan. Daar ontdek ik dat ik een blaar heb onder mijn voet. Een super irritante plek zo niet fijn. Ik neem een heerlijk bad en dan vallen we in slaap. Weer een fantastische dag.