Patricia

Patricia Snel – Perfect Match

Wel vaker heb ik dat ik getrokken wordt door een beschrijving van een boek. Bij Patricia Snel was dit het geval bij Perfect Match. Niet altijd worden mijn verwachtingen waar gemaakt. Logisch maar toch hoop je vaak dat het wordt zoals je hoopt. Bij Patricia Snel werden mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt.

Marit, negendertig jaar, heeft ze alles wat ze wil. Een fijn appartement midden in de Jordaan, haar eigen yogaschool en geen tekort aan mannelijke aandacht. Alleen zou ze het stiekem ook wel leuk vinden als ze eens een man tegen zou komen die écht de moeite waard is. En heel misschien… een kindje? Vriendin Susan raadt haar de nieuwe datingsite Perfect Match aan en zo komt ze in contact met de charmante Zweed Nils. Is hij haar perfect match? Even lijkt het erop, maar al snel voltrekt zich een drama. Marit wil maar één ding: wraak.

Perfect Match is een heerlijk boek om te lezen. Patricia Snel heeft een vlotte schrijfstijl wat zorgt dat ik door het boek heel vlieg. Het is dat ik nog andere dingen te doen had anders had ik het in één ruk uitgelezen. Op de eerste bladzijde van het boek lees je een stukje van halverwege het boek. Hierdoor weet je dat er iets ergs gaat gebeuren. Op dat moment weet je nog niet wat er gaat gebeuren en hoe het verder zal gaan. Voor mij was dit een perfecte opening van het boek.

In het begin heb je nog niet echt het idee dat je een thriller aan het lezen bent. Het lijkt meer een liefdesverhaal. Toch krijg je hier en daar al wat hints dat het niet klopt. De spanning bouwt zich langzaam op als ik aan het lezen ben. Op de manier waarop alles beschreven wordt in het boek kan ik me alles heel goed voorstellen hoe het eruit ziet en wat er gebeurt. Ik heb het idee dat ik mee kijk over de schouder van Marit. Hierdoor zit ik zeker nog dieper in het verhaal en reis ik met haar mee tijdens haar wraak op Nils.

Op de cover staat Thriller maar hier zullen de meningen zeker over verdeelt zijn. Dit komt omdat mensen vaak denken dat thrillers heel eng zijn, verwarring meer met horror. Genres zijn soms heel lastig. Als we de uitleg van een thriller nemen; Een thriller is een spannend verhaal waarin de nadruk ligt op actie en gevaar. Het doel is de lezer of toeschouwer voortdurend in spanning te houden. Een thriller draait vaak uit op een climax met een confrontatie tussen de held en de schurk, waarbij het leven van de held in gevaar komt maar de held uiteindelijk wint.

Vanaf een bepaalt punt zat ik zeker in spanning. Ik wilde alleen maar doorlezen en dat neemt niet weg tot de confrontatie er is. Geloof me van die confrontatie ga je genieten als je het leest. De perfect pay back.

Perfect Match is een aanrader om lekker te lezen in het zonnetje op het balkon, het strand, in het park of als het regent op de bank. Het boek is te koop bij bol.com en kost € 15,- (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Ambo Anthos