Patrick van Hees - Geluk is D.O.M.

Patrick van Hees – Geluk is D.O.M.

Geluk is dom? Nee! Geluk is Doelen, Oplaadpunten en Mensen. In eerste instantie een verwarrende titel ja maar je moet de punten tussen de letters. Dit is een super leuk boekje om te krijgen of te geven of gewoon zelf te kopen.

Om gelukkig te zijn in de basis heb je drie bouwstenen nodig; Doelen, oplaadpunten en Mensen. Makkelijk te onthouden met het ezelsbruggetje; Geluk is D.O.M. Over deze drie bouwstenen gaat dit boekje. Dit boekje is voor jouw als je weet dat je meer uit je leven kunt halen en gelukkiger kan zijn. Klinkt heel gemakkelijk gelukkig zijn maar daar heb je zeker wel een aantal dingen voor nodig. Zo heb je Doelen nodig zodat je ergens naar uit kunt kijken. Oplaadpunten heb je nodig om bij te tanken. Mensen zijn belangrijk voor je relaties.

Hoe je hebt geleerd met het leven om te gaan bepaalt je geluk.

Het mooie is dat doelen geen hele grote doelen hoeven te zijn als een marathon lopen (al wil ik dat wel) maar je doel kan al zijn dat je elke dag 30 minuten wil lezen. Maak die 30 minuten vrij voor jezelf elke dag en geniet van je moment. Doelen kunnen kleine overwinningen zijn die je gelukkiger maken en dat is wat dit boek je leert inzien. Maar ook dat je oplaadpunten nodig hebt. Als je te weinig oplaadt wordt het steeds moeilijker om gelukkig te zijn. Het tweede wat je leert in dit boek is dat je rust momenten moet inplannen. Dit kan van alles zijn, een serie kijken, een boek lezen, een wandeling maken. Echt van alles maar zorg dat je oplaad dus geen boek waar je bij na moet denken of een serie waarbij je moet opletten maar gewoon kunt ontspannen en relaxen. Het laatste deel gaat over mensen, de mensen die jij nodig hebt maar ook wat jij kan doen voor anderen en wat dat voor jezelf kan betekenen.

Geluk is D.O.M. is op een leuke manier geschreven met voorbeelden, quotes, tips en opdrachten. Opdrachten die je niet allemaal tegelijk moet doen maar wel af en toe één kan doen. Één zo’n opdracht/tip is; Schrijf twee kleine doelen op waar je je de komende drie weken op wilt richten. En plan twee doelen in je agenda voor over drie maanden, bijvoorbeeld een dagje naar een museum waar je nog nooit bent geweest, of bezoek aan een vriendin die wat verder weg woont.

Geluk is: lekker bezig zijn met behapbare brokken

Natuurlijk haal je geluk niet uit een boekje dat weet ik ook wel. Maar je kan wel inzicht krijgen, inspiratie en motivatie. Dit boek leert je vooral klein te beginnen en te kijken naar wat je echt leuk vind en wat je gelukkig maakt.

Laat je ook inspireren door de drie bouwstenen voor geluk en koop dit boek voor € 10,00  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Bewaren