water

Paula Hawkins – In het water

Nog steeds wil ik Het meisje in de trein lezen, de film heb ik al wel gezien maar het boek nog steeds niet gelezen. Een volgend boek van Paula Hawkins is al weer even uit en die heb ik nu wel gelezen. In het water kwam met een briljante aandachtscampagne want er lagen verspreid in Nederland poppen in het water. Jammer genoeg kon ik een dame niet redden want ik was al weg uit Rotterdam maar anders had ik haar zeker gered.

Waar gaat In het water over?

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

Wat vond ik van de manier van schrijven van Paula Hawkins en haar boek?

Zo veel personages, veel gebeurtenissen en mensen die niet zeggen wat er is gebeurt maar een en al mysterie. Mysterie uit het verleden en het heden. Niemand verteld wat er gebeurt is, iedereen houd alles voor zichzelf en liegen over de waarheid. Het is best lastig voor mij in het begin erin te komen. Dit komt door de vele personages en de hele korte hoofdstukken. Gelukkig is er een kaartje met namen meegeleverd om een beetje hou vast te hebben in het begin. Wanneer ik er helemaal in zit heb ik het kaartje niet meer nodig, ik weet precies wie wie is en wie wat van wie is. Het verhaal draait om de dood van Nel maar Nel is niet de enige die overleden is in de rivier. Wat doet de rivier met al die vrouwen. Ik wil het weten, weten wat er gebeurt is met Nel en Katie.

De spanning wordt echt opgebouwd en ik wordt meegetrokken in het verhaal. Ik zie de rivier voor me waar de vrouwen zijn overleden, het huis van Nel en het kleine huisje. Door de omschrijving die Paula Hawkins geeft van de omgeving en de plekken wordt het levendig voor me en intenser. In het water is een psychologische thriller die de lezer van de ene kant naar de andere kant stuurt, beklemmend en verslavend hoe verder je komt.

Heb je genoten van Het meisje in de trein? Dan is In het water zeker wat voor jouw en je kan hem voor €19,99 bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna

Bewaren