Pearl Izumi

Pearl Izumi

Pearl Izumi was tot een paar maanden geleden voor mij een onbekende naam. Een vriendin wees me op een website waar je je in kon schrijven als testloper. Ik schreef me in en in juni hoorde ik dat ik testloper werd. Het was even wachten tot we ze konden ophalen. De schoenen die voor mij geselecteerd waren bleken niet te passen. Ze waren veel te klein. Halve maat groter maakte niet uit. Ik moest naar een 42 in plaats van mijn normale 40,5! Ik ging kennis maken met mijn schoen.

Geschiedenis
Meer dan 50 jaar geleden is in Tokio een vader begonnen met het produceren van, Japan’s eerste, fietskleding voor zijn zoon; een veelbelovende racer. Vandaag de dag is Pearl Izumi uitgegroeid tot ‘s werelds belangrijkste lijn van technische, prestatie gerichte, en kwaliteitsvolle vervaardigde sportkleding. De naam Pearl Izumi is afgeleid van de edelsteen “parel” en een gebied in Japan, dat bekend staat om zijn heldere water “Izumi.” Letterlijk vertaald, betekent onze naam: “fontein der parels.” Dankzij de inzet van uitstekend personeel heeft het bedrijf zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde merken in de Verenigde Staten.
De focus van de Pearl Izumi kledinglijn blijft gericht op het voldoen aan de behoeften van de serieuze sport liefhebber. Het bedrijfsplan voor de lange termijn is geweest om haar positie in de wielersport te versterken en dezelfde formule voor kwaliteit, innovatie en technische prestaties in andere sporten naar voren te brengen.Daaruit naar voren zijn de kledinglijnen van hardlopen en triathlon gekomen!

De hardloopcollectie
De hardloopcollectie van Pearl Izumi is zowel voor heren als voor dames zeer uitgebreid! Van korte broek tot windjack, sokken tot petten en van technisch shirt tot hardloopschoen.

De schoen
Hoe de schoenen van Pearl Izumi eruit zien zijn wel heel anders dan mijn Asics, Nike of Mizuno schoenen. Op het eerste gezicht zien ze er wat log en ouderwets uit. Aan mijn voeten lijken mijn voeten vanaf boven enorm groot. Van de zijkant valt het gelukkig mee. De eerste paar keer dat ik er mee ben gaan lopen heb ik kleine stukjes gedaan. Dit om aan de schoen te wennen en te kijken of hij voor mij geschikt is. De schoen bevalt mij erg goed met hardlopen, hij draagt comfortabel wat ik niet verwacht had. De veters zijn aan de ene kant fijn en de andere kant niet. De veters zijn erg stug en daardoor moeilijk vast te trekken. Het voordeel hiervan is dat ze tijdens het hardlopen wel blijven zitten.

Voor het uiterlijk zijn het schoenen die ik niet gauw kies maar voor het hardlopen op de wegen zijn ze erg fijn en comfortabel.