Rich

Penelope Rich – Kattenverhalen

14 jaar geleden verloor ik mijn hart aan een katje met grote oren en indringende ogen. Hij staarde me aan en toen ik bij hem ging kijken was ik verkocht en nam ik hem mee naar huis. Niks in huis, doos snel langs de AH voor wat eten en wat grind. Dat grind ging thuis in een doosje en Na een paar dagen kreeg die kleine kat met grote oren de naam Donder. Vanaf die dag ben ik een kattenmama en lees ik graag over katten. Kattenverhalen van Penelope Rich is een boek over veel katten van heel lang geleden tot nu. 

Rich

Waar gaat Kattenverhalen van Penelope Rich over

Onze kattenvrienden kunnen net zo loyaal, dapper en getalenteerd zijn als hun baasjes. In dit boek kom je alles te weten over Tama de stationschef, Masha de zwerfkat die een in de steek gelaten baby redde, en Stubbs de burgemeesterpoes. Deze verhalen vertellen de waargebeurde avonturen van meer dan dertig katten van over de hele wereld – sommige grappig, sommige moedig, sommige ronduit slim – en stuk voor stuk zijn ze ongelooflijk bewonderenswaardig.

Rijk geïllustreerd boek

Kattenverhalen van Penelope Rich is een rijk geïllustreerd boek. Op elke pagina vind je een illustratie van heel klein tot pagina vullend. De tekeningen vind ik erg leuk en kleurrijk en ze passen perfect bij het verhaal van de kat dat ernaast verteld wordt. Één pagina is minder kleurrijk dat is bij de kat van Karl Lagerfeld maar dat klopt wel want deze mode man kon je uittekenen in het zwart.

Het boek is opgedeeld in vier delen; Katten door de eeuwen heen, Katten met een baan, Buitengewone katten en Beroemde katten. Helaas behoren mijn katten niet tot één van deze categorieën maar had wel leuk geweest als ze hun eigen brokjes hadden verdiend. Voor we iets over de katten lezen krijgen we wat algemene informatie en dat is leuk om te lezen. Aan het einde nog even wat korte info over hoe voor katten te zorgen. Pas op voor je begint want voor je het weet ben je verkocht en kan je niet meer zonder. Zelfs als je ze af en toe achter het behang wilt plakken katten zijn heerlijke beesten.

De verhalen over Bob, Stubbs, Kedi, Toldo en alle anderen waren leuk om te lezen. De katten door de eeuwen heen vond ik persoonlijk wat minder. Dit komt zeker doordat de andere katten bekender zijn. Wie kent Grumpy niet en de kat van Karl Lagerfeld kennen de meesten ook. Hierdoor zijn de hedendaagse verhalen leuker om te lezen.

Wil jij meer lezen over bekende katten of katten die mooie avonturen hebben beleefd? Dan is dit het kattenboek voor jouw. Kattenverhalen van Penelope Rich is voor € 14,99 te bestellen bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus