Peter Kouwenberg - Hart van de Luchtspiegeling

Peter Kouwenberg – Hart van de Luchtspiegeling

Totaal geen idee wat ik van hart van de luchtspiegeling kon verwachten. Wordt het heel poëtisch en dromerig of een heel leuk verhaal met een mysterie.

Hart van de Luchtspiegeling is een raamverhaal, waarin Suzanna, op reis in Egypte, door haar zusje in de woestijn bewusteloos wordt aangetroffen. Wat er is gebeurd blijft een raadsel. Suzanna’s vader schakelt een dichter in, die met zijn vertellingen Suzanna verleidt uit haar coma naar de werkelijkheid terug te keren.

Peter-Kouwenberg---Hart-van-de-Luchtspiegeling-1

Het boek leest vanaf de eerste bladzijde lekker weg. De woorden en zinnen volgen elkaar op en maakt een geheel. Het zijn voor mijn gevoel twee verhalen in één. Je hebt de verhaallijn over de dichter die Suzanna een verhaal verteld en nieuwsgierig raakt en het verhaal wat de dichter verteld aan Suzanna.

In het begin vind ik het verhaal wat de dichter verteld leuker maar langzaam kom ik ook in het hoofdverhaal en lees ik het boek zo uit. Het is een leuk boek met een echt duizend en een nachten sfeer. Beelden zoals de fata morgana in de Efteling zag ik voor me bij sommige stukken.