dreumel

Petra van Dreumel – Van dromen naar doen

Een cursus geluk in 40 dagen dat is Van dromen naar doen van Petra van Dreumel. Deze titel trok mijn aandacht door de zin “Een cursus geluk in 40 dagen” Kan je gelukkiger worden in 40 dagen? Ik vind het interessant om te lezen over geluk. Te leren hoe we kunnen werken aan onszelf en aan de omgang met anderen. Voor mij is het niet voor het eerst dat ik een boek lees in deze categorie. Neem het boek van Elle Luna Op de tweesprong van moeten en willen.  Dit boek past zeker ook in deze categorie. 

Van dromen naar doen is een prachtig boek. Het is een hardcover met een mat papieren kaft. Alle illustraties die in het boek staan heeft Petra van Dreumel zelf gemaakt. De illustraties versterken de tekst. De ene is nog mooier dan de ander. Ik heb zeker een aantal favorieten zoals de vlinders en de dromenvangers. Deze zijn heel kleurrijk en vrolijk. Toch is een minder vrolijke ook favoriet het is de sfeer die het me geeft; donkerbauw met paars, ene dame met een mooie tekst door de illustratie.

Van dromen naar doen

Het boek gaat over het in zien dat de keuzes die we maken bepaald worden door het beeld dat we van onszelf hebben. We geloven dat we dingen niet kunnen of kiezen de veilige weg. We houden rekening met anderen of wachten op goedkeuring. Dit ga je aan de hand van Van dromen naar doen van Petra van Dreumel veranderen. Je gaat door de opdrachten nadenken, tijd nemen voor jezelf, kleine veranderingen aanbrengen, accepteren wie je bent. Waar je ook van droomt, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: gelukkig zijn. Maar wat geluk voor jou betekent, is heel persoonlijk. En juist dat wil Petra van Dreumel je graag helpen ontdekken. In Van dromen naar doen stimuleert ze je om veertig dagen lang met jezelf en je dromen aan de slag te gaan. Ze combineert laagdrempelige inzichten en toegankelijke oefeningen met prachtige inspirerende illustraties waardoor je inzicht krijgt in dat wat je écht wilt.

dreumel

40 dagen kan je aan de slag met het boek Van dromen naar doen. Het hoeft niet in 40 dagen, het mag in 40 dagen maar ook langer of korter. Wat jij wilt want het is jouw reis. De opdrachten heb ik zelf nog niet allemaal gedaan. Het boek ben ik gaan lezen van voor naar achter. Alle opdrachten gelezen, verbanden tussen de opdrachten gezien en beseft dat ik de 40 dagen zeker wil gaan doen. Of dit in 40 dagen gaat zijn dat weet ik niet dat kunnen er ook meer zijn.

dreumel

Elke dag is er een stukje tekst en een opdracht. Opdrachten die je laten nadenken over de kleine wensen die je hebt, over jouw Why, verwachtingen, over oordelen en veel meer.

Lijstjes

Wanneer je de opdrachten gaat doen in het boek zal je heel wat lijstjes maken. Op een gegeven moment komen de lijstjes samen. Ik vind het mooi hoe ze de lijstjes samen brengt tot één lijst. Petra van Dreumel leert je dan hoe je moet kijken naar wat je opgeschreven hebt. Dit is een zeer leerzame les.

Het boek gaat echt overal over; Gelukskunde, het vlindereffect, groot dromen, aantrekkingskracht, oordelen, vergeving, baaldag. Echt alles wat je meemaakt in het lezen komt wel voorbij met gevoelens. Niet alleen gevoelens die je over jezelf hebt maar ook gevoelens die je krijgt door een ander. Door het gedrag van een ander en hoe je dit bij jezelf kunt veranderen. De opdrachten worden goed uitgelegd, er worden praktische tips gegeven en voorbeelden uit eigen ervaring getoond.

dreumel

Het is een prachtig boek waar je wat te zien in hebt en zeker wat van leert. Dit keer niet alleen een inspirerend boek kwa tekst maar ook het uiterlijk, Van dromen naar doen is te koop bij bol.com en kost €17,99 (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij