hallo

Petra Vollinga – Hallo liefde

Deze weken zit ik in mijn Feelgood boeken weken. Van Jackie van Laren naar Petra Vollinga met Hallo liefde. Een leuke cover met vier kopjes op de voorkant maar specialer is de afwerking want dit boek heeft afgeronde hoeken. Liefde voor details! Ik vind dit echt heel erg gaaf gedaan.

Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

Petra Vollinga is voor mij nieuw, dit is het eerste boek wat ik van haar lees. Over Vandaag houden we het droog lees ik allemaal positieve reacties dat maakt me wel nieuwsgierig naar haar schrijfstijl. Ik begin met lezen en al op pagina twee raakt ze me, Damn die laatste drie zinnen komen even binnen. Dat dit gebeurt na nog maar twee bladzijdes gelezen te hebben. Hoe ze toewerkt naar deze laatste drie zinnen zorgen ervoor dat het me raakt. Je verwacht het niet en opeens toch wel. Hoe het er dan staat is echt goed gedaan.

Een goede binnenkomer en heel het boek blijft Charles één van mijn favoriete personen in het boek. Ik leef mee met de oude meneer, ik gun hem zijn geluk en ik zie een beetje mijn opa erin. Mijn opa die ook nog zo veel van zijn vrouw hield, ouderwetse liefde. Naast Charles zijn Lotte en Mats favoriet. Lotte die niet helemaal weer hoe ze met mensen mee moet communiceren en haar eigen gesloten leventje heeft en Mats die mee doet met het studentenleven maar ziet dat het niet is wie hij wil zijn.

Zes verschillende mensen, niet alleen in leven en interesses maar ook in leeftijd en dan tijdens het lezen weet je dit wel maar is dit totaal geen probleem om van een oudere man naar een jong meisje te gaan naar een vijftiger en dertiger. Deze zes mensen leven eigenlijk in een hele kleine wereld want ze hebben allemaal iets met elkaar te maken zonder dat ze het weten op dat moment dat het boek begint. Het gevoel wat dit boek me geeft is een liefdevol gevoel. Je leest twee, drie pagina’s over een persoon en dan ga je door naar de volgende. Terwijl je aan het lezen bent komen de mensen steeds dichter bij elkaar in hun leven, hun paden kruisen elkaar. Ik heb het boek met een glimlach gelezen maar een gedeelte heb ik ook gelezen met een gevoel van; Nee, niet doen, nee hoor echt niet gaan doen. Als er wat had gebeurt met die persoon dat had een traan zeker niet ontbroken. Gelukkig is het echt een feel good boek en heb ik kunnen genieten.

Soms is uitleggen wat een boek met je doet tijdens het lezen zo moeilijk maar ik hoop dat ik het duidelijk heb kunnen maken.

Hallo liefde voor dit boek wat Hallo liefde heet koop het voor €15,00 bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren