DO

Photoquote 1 – 2019 – Do & Don’t

Op social media zie ik veel verschillende teksten voorbij komen. Veel in instastories, ik screenshot ze en bewaar ze als ze me aanspreken. Zo heb ik een hele verzameling aan teksten met mooie, inspirerende teksten. Ik wil deze teksten gaan delen met jullie. Naast dat ik ze deel wil ik ook mijn mening of gevoel erbij geven.

De bovenstaande tekst Do & Don’t vind ik heel erg bij het begin van het jaar passen. Hij past bij heel het jaar maar aangezien we begin van het jaar kijken naar wat we willen doen en bereiken is dit een mooie om mee te pakken.

We vergelijken onszelf namelijk te veel met anderen. We zien anderen als het perfecte plaatje maar we weten helemaal niet alles van elkaar. Ja die meid heeft een prachtige six-pack maar wat moet ze er allemaal voor laten. Vind ze de rest van haar lichaam wel goed. De snelheid van die ander is niet normaal die loopt gewoon een halve marathon als training. Gewoon even omdat ze er zin in heeft. Dan ook nog eens in een tijd waar ik van droom en ik moet er enorm hard voor trainen en dan bereik ik het alsnog niet. Dit zijn vergelijkingen die ik heb gedaan maar totaal geen nut hebben.

Weet je, we weten niet waarom een ander iets wel kan, er wel zo uit ziet of continu met een enorme glimlach loopt rond te stralen. We kijken alleen naar wat we kunnen zien. Dat doet te kort aan de persoon en aan jezelf. Kijk naar je eigen kunnen. Doe de dingen die jij leuk vind, zorg voor een lichaam waar jij gelukkig in bent, blijf positief en als je dat doet dan straal je dat ook uit. Mijn keuze om niet voor een marathon te gaan is zeker iets wat ik na het lezen van deze tekst heb besloten. Mede door hoe ik nu tegenover hardlopen sta. Maar ook deze tekst want wil ik dit echt zelf, ben ik niet te streng voor mezelf, vergelijk ik mezelf te veel met anderen die het wel doen.

Vergelijk jij jezelf met anderen op social media?
Wat doe je eraan om dat niet te doen?