explanining

Photoquote 2 – 2019 – Stop explaining yourself

Stop met het uitleggen waarom je dingen doet. Op Instagram zie ik vaak voorbij komen dat mensen zich excuseren voor hun afwezigheid, wat ze precies aan het doen zijn, wat ze niet gedaan hebben, waarom ze iets aan hebben. Zo kan ik het lijstje nog wel veel langer maken. In het offline leven gebeurt dit ook. Waarom doe je dit? Stop Explaining Yourself!

Wanneer ik niet ga hardlopen leg ik dat niet uit waarom niet. Soms heb ik gewoon geen zin, lukt het niet kwa tijd of gebeurt er iets anders waardoor het niet in mijn dag past. Ik ga wanneer ik dat wil en het voor mij goed voelt om te gaan. Het belangrijkste is dat ik ga maar wel met gezond verstand. Ben ik te moe en het is donker dan heb ik meer risico’s op een niet goede run, een valpartij of gehaast wat niet de bedoeling is. Dit komt dan ook totaal niet ten goede van mijn gezondheid. Waarom zou ik dan excuses maken op social media voor wat ik niet doe. Ik ben niemand iets verschuldigd, ik heb niks beloofd. Beter ga ik dan genieten van mijn rust en lees een goed boek.

Laatst had ik een instastory met daarin drinken in mijn hand en op de achtergrond zag je mijn sokken. Kerstsokken. Ik maak geen excuses dat ik ze aan heb, ik bevestig wat je gedachten denken. Zijn dat nou kerstsokken? Ja dat zijn kerstsokken die ik aan heb. Ik doe het liefst wat voor mij goed en fijn voelt. Om me heen zie ik verschillende die het anders doen maar ik zie er ook die het ook niks interesseert en daar hou ik van. Ik woon met iemand samen die het al helemaal niks interesseert wat een ander denkt en dat beïnvloed je wel. Positief en negatief maar zeker meer schijt te hebben aan wat andere denken en niet elke keer mezelf uit te leggen waarom ik iets doe of niet.

Je hoeft alleen verantwoording aan jezelf af te leggen en de mensen waarmee je afspraken maakt. Je moet stoppen met jezelf uit te leggen; waarom je zegt wat je zegt en doet wat je doet. Het zal je in staat stellen om voor jezelf op te komen, wat zelfvertrouwen te hebben en niet meer zoveel te geven om wat anderen denken. Laat het gewoon los, stop gewoon met uitleg geven voor elk klein en onbelangrijk ding.

Zelf merk ik dat dit echt een rust geeft, helemaal ben ik er zeker nog niet van af. Ik denk zeker ook wel eens wat zullen anderen van mijn trui zeggen, of de manier hoe ik mijn haar vandaag draag. Wat ik dan wel bedenk waarom zou ik het belangrijk vinden wat die persoon vind. Is het een belangrijk persoon voor me? Nee? Dan lekker belangrijk wat die persoon vind. Is die persoon wel belangrijk voor me wat hij of zij denkt dan mag het maar het moet niet de overhand hebben.

Herkenbaar?
Stop explaining yourself!