Photoquote 35 learning

Photoquote 35 learningVan iedereen kan je wat leren, mama heeft me o.a. leren koken (ook bruine bonen) en papa heeft me o.a. leren timmeren. Dat zijn de twee meest belangrijke mensen die mij veel hebben geleerd maar andere mensen weten ook veel en kunnen me veel leren. Ik wil veel weten, veel leren en het beste gaat dat als je interesse hebt in andere en in wat ze doen. Verstand van computers had ik niet echt tot ik mijn mannetje leerde kennen. Samen hebben we al wat computers in en uit elkaar gehad en elke keer leerde ik er weer wat bij. Van mijn collega leer ik veel door zijn ervaring in het vak maar ook van onbekende kan je wat leren en van lezingen.

3 augustus was ik bij Kamera Express voor de macrofotografie lezing door Frank Jordan. Die ochtend leerde ik weer een aantal dingen erbij. Zo kan een hoekzoeker erg handig zijn als je object laag is en je daardoor zelf niet door de gebruikelijke zoeker kan kijken. Een witte paraplu niet alleen om het licht te filteren maar ook om je object in de schaduw te zetten zodat ze soms wat langer blijven zitten. Na uitleg over materiaal en tips voor tijdens het fotograferen kwamen de foto’s van Frank Jordan voorbij en dan zie je de uitleg in het beeld. Ik had gelijk zin om aan de slag te gaan en heb dat ook gedaan dat weekend. Een macro lens heb ik nog niet maar wel een zoom lens waarmee ik dichtbij kom. De tips kan ik dus goed toepassen en leren, kijken naar mijn eigen beelden, weer beter worden en opnieuw proberen en blijven proberen  om beter te worden.

Dit was mijn tweede lezing bij Kamera Express en het is erg leuk en leerzaam.