Ivo

Photowalk met Ivo Kaijser door Rotterdam

.Op zaterdag 25 augustus ging ik naar Rotterdam, op de planning een photowalk met Ivo Kaijser georganiseerd door Kamera Express. Start locatie was Foka Rotterdam. We verzamelden bij Foka en dat werd een aardig groepje. Bijna twintig mensen waren er gekomen. We mochten met onze eigen camera fotograferen maar ook één testen.

De test camera was een Canon M50, er waren zwarte en witte omdat ik zelf een zwarte heb vond ik het wel leuk een witte te testen. Gewoon eens wat anders in mijn handen als zwart en een hele andere camera. De Canon EOS M50 is een compacte systeemcamera en is razendsnel. Zo maak je 10 foto’s per seconde. Bij 4K video maak je 25 beelden per seconde. Het scherm is touchscreen wat echt ideaal is en kantelscherm. Als ik geen Canon eos 450D, Canon eos 60D en een Sony DSC-WX500 had gehad dan had ik het wel geweten. Al zou ik dit wel echt een leuk toestelletje vinden om erbij te hebben. Lekker klein en de lenzen zijn echt wel klein dus veel fijner om alles mee te tillen.

Ik heb de standaard lens getest en een groothoeklens. Een groothoeklens is echt een de hoog op mijn wensenlijstje staat nu ik hem getest heb op een andere camera. Je kan echt prachtig landschappen vastleggen en architectuur is er ook heel erg leuk mee te doen. Echt een ander beeld dan de standaard lens.

Leuk al die gear om te testen. Ik ben dan ook druk bezig onderweg met op knopjes te drukken. Ja als je een andere camera in je handen hebt voor een paar uur dan moet je er ook alles uithalen en uitzoeken. Even een video opnemen, instellingen aanpassen, echt leuk om hiermee bezig te zijn. Mijn batterij is dan ook best snel leeg maar niet vreemd ik ben echt heel erg veel bezig met het scherm en dat vreet batterij.

Wat mij wel opvalt aan de Canon M50 is dat wanneer je door de zoeker kijkt de kleuren anders zijn dan wanneer je op het scherm kijkt. Voor mijn gevoel is wat ik op het scherm zie echter dan wat ik door de zoeker zie. Dat is best even wennen. Soms gebruik ik de zoeker om meer focus te hebben. Jammer dat ik dit niet wat langer kan uitzoeken waar het aan ligt want het is vreemd moet toch anders zijn lijkt me gewoon zoals ik het zie en niet met een andere toon.

De photowalk is erg leuk we hebben helaas pech met het weer want het regent echt heel erg veel en door een stortbui met camera daar wordt niemand blij van dus schuilen we waar we kunnen en gaan we weer verder als het droog is.

We komen op plekken waar ik zelf nooit kom en dat is leuk. Natuurlijk zijn er de standaard plekjes maar er zijn ook plekken waar ik niet kom, waar ik niet naar kijk maar nu wel. Want ik wist dus echt niet wat dat ding was bij de Erasmusbrug. Nou dat is een loopbrug dan sta je dus hoger en heb je een mooi uitzicht op de brug. Het zijn kleine dingen maar door met een groep te gaan zie je soms wat een ander ziet en je zelf mist.

We lopen richting de Erasmusbrug en daar mis ik iets niet. In het water zie je actie en stilte. De actie is de enorme regenbui die naar ons toe komt en dan is het rennen! Er kwam een stortbui aan van centrum naar zuid. Wat was het gaaf om te zien hoe dit zo op ons afkwam.

Een dag met zo veel verschillende luchten dat alle foto’s ook een hele andere sfeer hebben. Prachtig vind ik dat want het lijkt helemaal niet dat dit in drie uurtjes tijd is gemaakt.. De weersomstandigheden zorgen voor andere sferen, andere instellingen en anders kijken want sommige dingen zijn interessant met een blauwe lucht maar niet met een sobere lucht.

Tijdens de Photowalk kunnen we van alles aan Ivo vragen en vragen stellen heb ik zeker gedaan. Maar ik heb ook gekeken naar hoe hij foto’s maakte en waar hij naar keek. Van kijken leer je heel veel. Het was een gezellige photowalk met een leuke diverse groep en leuke gesprekken.

Dank je wel Ivo Kaijser, Kamera Express, Foka Rotterdam en Canon voor het testen van de spullen en organiseren van deze photowalk. Mocht je een keer in de gelegenheid zijn om aan een Photowalk mee te doen dan kan ik het je alleen maar aanraden. Kamera Express organiseert meerdere photowalks door Nederland dus check de agenda.