liefde voor planten

Plantlife; Mijn liefde voor planten

14 jaar geleden ging ik op mezelf wonen. Ik nam mijn plantjes uit de vensterbank in mijn slaapkamer mee naar mijn eigen huis. Kocht nog wat mooie planten erbij maar groene vingers had ik niet. De planten vond ik leuk maar de zorg ervoor die had veel beter gekund. Wat had ik dan nu een paar mooie planten gehad. Toen had ik andere interesses, planten kwamen en planten gingen. Vaak kwam er weer een orchidee in huis of een kalanchoe. Waren ze klaar en lelijk gingen ze weg. Mijn liefde voor planten is terug gekomen. 

Wat was ik jaloers op de mooie planten bij mama thuis. De planten die jaren al in huis hangen of staan. Ik was gewend in een huis te wonen waar planten zijn. Zelfs op mijn kamertje was er altijd een plantje. Natuurlijk gaat daar ook wel eens een plant dood maar sommigen staan er al heel veel jaar. Soms doet mama plantjes weg dan is ze er klaar mee en wil ze het mooier maken vooral de grote bakken op tafel. Op deze manier kwamen weer de eerste planten bij mij in huis. Ik nam mee de hedera en de vredeslelie mee naar huis. Gaf ze aandacht en een mooie plekje. De hedera gaf het na twee jaar op maar de vredeslelie staat er nog steeds.

liefde voor planten

Ik vond het mooi om de planten te zien groeien, weer tot leven te komen. Hier kwam echt de liefde voor planten terug. Emiel kwam aan met een stekje van de string of hearts. Deze wortelde heel goed, er ontstonden nieuwe blaadjes in het potje maar helaas verkeerde timing. Het stekje maakten we in de winter en het was lastig na de winter om echt tot leven te komen. De volgende plant waar Emiel mee aankwam is de pannenkoekplant. Deze staat nog heel mooi achter me op de vensterbank.

Het was voor C dat ik de liefde voor planten terug vond. Ik had hier en daar een plantje en een stekje. Tijdens C kwamen meer mensen deze liefde tegen en hierdoor zijn er veel mooie plantenaccounts ontstaan op instagram. Hierdoor raakte ik zeker geïnspireerd en vond ik het leuk om meer en meer te experimenteren. Bij mama haalde ik stekjes vandaan, bij Rianne, Emiel kwam met een Monstera en mijn schoonvader met Hoya stekjes en een grote clivia. Van alle kanten kwamen de planten weer in huis en als ik nu zou gaan tellen dan ga ik denk ik ongeveer 50 potjes of vaasjes tegenkomen met een plantje of stekje erin.

Mijn plantencollectie is nog groter gegroeid toen een vriend van zijn planten af moest. Zijn vriendin was weggegaan zonder de planten dus ik mocht ze ophalen. Ik dacht een paar maar het waren er best veel. Ze hadden veel zorg nodig. Sommige hebben het even goed gedaan en zijn er niet meer maar anderen heb ik ontdekt wat ze nodig hebben en doen het nu prachtig.

Het verzorgen van de planten geeft rust en ontspanning. Ik baal dat het nu koud is en je dus niet lekker kan stekken en de planten lijden onder de kou. Ik hoop dat ik ze allemaal door de winter kan slepen. Binnenkort ga ik mijn planten delen welke ik allemaal heb, welke ik nog wil toevoegen aan mijn collectie en wat ik aan het stekken ben.

Op mijn instagram deel ik al vaak op mijn stories dat ik bezig ben met mijn planten maar ik wil er hier ook over gaan schrijven over mijn liefde voor planten. Schrijven over de dingen waarvan ik geniet is fijn. Eerst had ik een apart account aangemaakt om mijn liefde voor planten te delen maar ik merkte dat het te verwarrend voor mezelf was en één account met alles wat ik leuk vind fijner is.