self

Podcast favorieten #2

Begin van het jaar deelde ik vier podcast favorieten met jullie. Hele verschillende kanalen. Ik luister graag naar verschillende inspirerende of fijne mensen. Net zoals met het lezen van boeken heb ik niet één genre. In deze post wil ik een aantal andere podcasts met jullie delen waaronder de Self help hipster die ik al uitgespeeld heb twee keer.

Het fijne aan luisteren naar podcasts is dat het overal kan. Zet je koptelefoon op en je luistert naar de meest uiteenlopende informatie. Wanneer ik graag luister naar een podcast? Tijdens het hardlopen, wandelen, in de sportschool, tijdens het opvouwen van de was, een lange rit in de auto maar een korte rit kan ook. Waar luister ik niet naar een podcast kan je beter vragen.

Voor de mensen die niet weten wat een podcast is; Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van spotify, google podcast of een andere app. Er komen steeds meer podcast bij en dat is echt wel tof.

Hardlooppodcast De Pacer

Hardlooppodcast De Pacer, een podcast over die eeuwenoude sport: hardlopen, en de lange weg naar een marathon in het bijzonder. Loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert bespreken de bijzondere wereld van het hardlopen. We nodigen spraakmakende gasten uit met inspirerende verhalen en pakken de actualiteit en de topsport mee. Terugkerend thema is de voorbereiding van Pim op de Marathon van Rotterdam volgend jaar, waar hij onder de 2 uur en 45 minuten wil lopen.

Verwacht deskundige kroegpraat over momenten die voor iedere loper op elk niveau herkenbaar zijn. Van de intervaltraining die lekker ging of juist voor geen meter, het herstelloopje met veel te zware bovenbenen in de regen, de duurloop op vakantie, een heerlijke trailrun, tot het trainingswedstrijdje op de baan om de vorm te testen. We geven samen met onze gasten tips & tricks om het loopplezier te verhogen.

Wie de makers zijn? Pim Bijl (26), sportjournalist van het AD en in die rol ook atletiekverslaggever op de grote toernooien. En Eric Brommert (51), een wandelende hardloopencyclopedie, hardloopondernemer en al jaren ‘race-regisseur’ van de Marathon Rotterdam, de man op de motor naast de kopgroep. Zij geven de hardlopende luisteraar, beginnend of al fanatiek, in deze podcast advies. Want hardlopen lijkt zo eenvoudig, maar blijkt vaak razend complex

Deze podcast waar er op dit moment zeven van zijn is erg fijn om naar te luisteren. Pim Bijl en Eric Brommert weten waarover ze praten, hebben voldoende ervaring met hardlopen of journalistiek en ontvangen leuke inspirerende gasten. De gesprekken verlopen vlot en zijn interessant. De rode draad is de Marathon en dan zeker die van Rotterdam.

JUST.talkaboutit

Judith en Maarten van JUST.thelifestyle zijn gestart met een podcastserie. In hun serie praten ze met inspirerende gasten over voeding, mindset, training, gedragsverandering, mentale fitheid, stress, crossfit, drukte, geluk, duurzaamheid; waarover gaan ze het niet hebben. Er zijn momenteel vier aflevering maar ik weet zeker dat er meer komen. De stem van Judith is erg fijn om naar te luisteren. Deze kende ik al van haar vlogs. Maarten was nieuw om wat langer naar te luisteren maar ook zijn stemgeluid is erg fijn, heel rustig en geïnteresseerd. Belangrijke aspecten van een podcast is de interesse naar elkaar, de gemakkelijkheid van het gesprek en het stemgeluid. Bij JUST.talkaboutit klopt dit helemaal. Ze bespreken in één gesprek veel verschillende dingen maar het sluit allemaal op elkaar aan. De podcasts die nu online staan duren allemaal net geen uur maar ik zou zo nog een uur doorluisteren bij deze twee en hun zijn elke keer ook zeker niet uitgepraat met hun gasten.

self

The Self Help Hipster

Drie seizoenen, zevenentwintig episodes dus even wat te luisteren voor je als je nog nooit wat van The self help hipster hebt geluisterd. Self help blogger Lianne Kay theselfhelphipster.com bespreekt levensverbetering, gewoonten, zelfhulpboeken en popcultuur met mede-gastheer Marketing Designer Andrew Chin andrewchin.co. Dit doen Lianne en Andrew in het Engels en dat lijkt gewoon hun natuurlijk af te gaan. Heerlijk om naar deze twee te luisteren. Het gebeurt nooit dat ik dit serieus kan luisteren want de twee maken het zo leuk dat ik altijd wel moet lachen om wat ze meemaken, zeggen of wat hun cravings nu zijn. Elke keer bespreken ze een boek wat ze beide gelezen hebben en ik heb daaruit al een paar boeken opgeschreven om te lezen en sommige had ik zelf al gelezen en vond ik het erg leuk om te horen wat hun ervan vonden. Mocht je geen genoeg krijgen Lianne blogt op the Self help hipster

Een podcast kost tijd maar Lianne en Andrew mogen echt vaker gaan opnemen maar ik snap ook dat het niet lukt dus doe wat wel kan.

Janne Schuijn Podcast

Janne Schuijn deelt in haar podcast van ongeveer 20 minuten alles over Mindset maar ook alles wat ze kwijt wilt van heel persoonlijk tot keiharde business. Het is heel divers maar elke keer komt het wel terug op mindset. Janne neemt dit vaak op wanneer ze in de auto zit dus het geluid is bij deze podcast zeker minder maar doordat het fijn luistert en inspirerend is kan ik hier wel doorheen luisteren.

Dit zijn vier van mijn podcast lijstje waar ik graag naar luister. Helaas hebben ze niet allemaal elke keer een nieuwe maar ik luister soms een oude terug. Heb je nog leuke of inspirerende tips laat het met weten want nieuwe podcast ontdekken blijft leuk.

Luister jij wel eens naar een podcast?