Podcast

Podcast favorieten

Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van spotify, google podcast of een andere app. Het is vaak nog goed zoeken naar Nederlandstalige podcasts met het onderwerp en de stem die aanspreekt. Engelstalige podcast zijn er veel meer. Ik deel een aantal van de podcast die ik luister maar heb jij een podcast die ik eens moet proberen laat het me dan zeker weten.

Vorig jaar ben ik begonnen met het luisteren naar podcasts. Dit kwam door de mannen van GameKings. Wij zijn Premium bazen en kijken veel items van GameKings, in de zomer hadden ze 21 zomerpodcast om naar te luisteren onderweg. Naast de zomerpodcast hebben ze Nerd Culture die je op twitch kan kijken maar ook kan luisteren als podcast. Bij Nerd Culture schuiven uiteenlopende gasten aan en word er gepraat over veel verschillende dingen van Bitcoins tot sneakers maar ook diëten. Van de ene podcast ontdek je de ander. Het voordeel van podcast is dat je alleen luistert wanneer het jou schikt en je niet hoeft te kijken naar personen op een tv. In de tussentijd kan je van alles doen, de was opvouwen, hardlopen, luisteren in de auto, tijdens het wachten; van allerlei mogelijkheden wanneer je kan luisteren.

NERD CULTURE – A GAMEKINGS PODCAST

Boris ontvangt gasten met een fascinatie voor Gaming, Media, Tech, Film, Series, Star Wars, Sport, Crypto Currencies, Gezondheid en nog heel veel meer. Tijdens een rit naar Amsterdam heb ik de aflevering met Dennis Weening geluisterd. Erg vermakelijk om naar te luisteren, geïnspireerd te raken en de tijd vliegt voorbij.

Michael Pilarczyk – Master your mindset

Al 75 afleveringen hebben Michael en Cindy gemaakt. Ze hebben afleveringen van 30 minuten maar ook van een uur het is wisselend hoe lang ze duren en waarover ze gaan. Alle afleveringen gaan wel over het masteren van je mindset. De stem van Michael is zo fijn om naar te luisteren, vroeger op de radio al een fan van zijn stem. Gelukkig is het niet alleen zijn stem waarom ik luister van Michael kan je echt leren. Mensen zenden vragen in over zelfontwikkeling, Mindset, succes, geluk en hij beantwoord hun vragen gaat er dieper op in. Wat je zeker leert in de eerste podcasts; we stellen niet de juiste vragen. Aan Michael niet maar ook dus niet aan onszelf want waarom wil je wat je wilt. Waarom bereik je het doel niet wat je voor ogen hebt? Omdat je er niet hard genoeg aan werkt. Ik zeg ga gewoon luisteren naar deze inspirerende podcasts.

Looppraat

Anton-Jan Thijssen en Tim Baks praten in deze podcast over hardlopen. Dit doen ze niet samen, dat doen ze elke keer met een gast. Gasten uit de hardloopwereld zoals Annemerel de Jongh, Klaas Boomsma, Job Pennekamp, Olivier Heimel en nog meer inspirerende mensen. De eerste afleveringen is het geluid niet optimaal maar de mannen hebben het nu onder controle en luister ik met plezier naar de inspiratie en tips die voorbij komen.

Ik weet het ook niet

Jelmer de Boer zegt zelf over zijn Podcast; Ik Weet Het Ook Niet is de podcast waarin ik praat met mensen die ergens verstand van hebben en ik nog niet echt. Het is mijn doel om mezelf te informeren en tot betere keuzes te komen en als het een beetje meezit jou als luisteraar ook nog wat mee te geven. Zoiets.
Wat ik ervan vind; Ik heb een aantal podcasts geluisterd en Jelmer heeft leuke gasten en goede gesprekken. Soms van de hak op de tak maar het heeft elke keer wel iets te maken waar ze het over hebben. Tot nu toe alleen maar leuke gesprekken, mensen met interessante kennis zoals Rick Pastoor, Lianne Keemink, klaas Boomsma en Twan Elfers.

Dit zijn vier van mijn favorieten van het moment. Helaas moet ik bij Nerd Culture en Looppraat wachten op nieuwe podcasts, bij Ik weet het ook niet heb ik gelukkig nog genoeg in te halen. Wil je meer inspiratie? Op Podcastluisteren vind je een lijst met heel veel podcast van Nederlandse bodem. Toch is deze lijst niet helemaal compleet want ik luister naar een aantal die er niet tussen staan. Ze hebben wel genoeg inspiratie om eens naar te gaan luisteren, netjes per categorie ingedeeld.

Luister jij wel eens naar een podcast?