pogingen

Pogingen iets van het leven te maken

11 juni 2014 verscheen Pogingen iets van het leven te maken. Nu net geen negen jaar later heb ik het boek gelezen. Nu pas. Mijn zus was vorig jaar begonnen en ze was erg enthousiast. Bij de kringloop kwam ik een exemplaar tegen en besloot hem mee te nemen. Het boek trok me zo erg dat ik besloot direct te gaan lezen. Elke dag las ik een paar dagen in het dagboek van Hendrik Groen. 

Pogingen

Waar gaat Pogingen iets van het leven te maken over?

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage…

Vond ik lezen over het leven van Hendrik Groen leuk?

Vanaf de eerste bladzijde was ik verkocht aan Hendrik Groen. De toon waarmee hij schrijft is heerlijk. Je krijgt een kijkje in het leven van een oudere man in een verzorgingstehuis. Hoe is het? Wat gebeurt er allemaal, hoe sta je dan nog in het leven. Tijdens het lezen kom je daar allemaal achter. Het is het gewone leven niet meer en niet minder. Eigenlijk niet heel interessant maar toch ook weer wel. Het boek is grappig en ontroerend. Hoe de vrienden met elkaar omgaan, hoe serieuze onderwerpen aan bod komen en hoe grappig het nog kan zijn op die leeftijd.

Het mag wel duidelijk zijn dat ik genoten heb. Ik hou mijn ogen open voor deel twee. Want die hoop ik binnenkort ergens aan te treffen zodat ik verder kan lezen over Hendrik Groen en zijn vrienden.

Heb jij nog geen boek gelezen van Hendrik Groen? Ga het doen! Pogingen iets van het leven te maken is voor € 12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)