poppy

Poppy wants to come out

Fotograferen is iets wat ik heel graag doe, wat ik vanaf het begin van het jaar echt weer wilde oppakken maar niet deed. Voor mijn vader zijn verjaardag ging ik met hem naar de Fotofair en dat gaf een heerlijke boost. Door de lezingen die we bijwoonden werd ik zeker geinspireerd om vaker even op pad te gaan al is het maar een half uurtje.

Het mooie weer speelt ook zeker mee dat ik nu wel naar buiten stap. Maar ook de woorden tijdens de twee lezingen op de Fotofair. Beide fotografen komen op fantastische plekken maar beiden zeiden ongeveer hetzelfde wat neerkwam op; Wanneer je niet in je eigen omgeving kunt fotograferen dan kan je het ergens anders ook niet. Hier ben ik het zo mee eens. Als ik in mijn eigen straat de instellingen van mijn camera niet weet dan weet ik het al helemaal niet in een straat in Rome of New York. Juist dan moet je gelijk het shot hebben wat je wilt want in je eigen straat kom je elke dag op de bestemming van je vakantie of trip niet daar kom je vaak maar één keer.

Dit is zeker één van de redenen dat ik vaker wil fotograferen, oefenen en bezig blijven want wanneer ik maar één keer in de x aantal weken mijn camera pak is het elke keer weer even wennen en het moet een gewoonte zijn welk knopje wat doet. Een camera is niet alleen klik klik, nee het kan zo veel meer dus aan de slag.

Tijdens de avondvierdaagse kwam ik een mooi stukje groen tegen, op dat moment bekeek ik het maar nam ik geen foto’s. Ik ging een paar dagen later terug naar deze plek. Met een omweg want ik wist niet meer precies waar het was op het moment dat ik van huis ging maar het was nog even mooi toen ik er kwam. Mijn oefen object van deze dag was de bloem op diverse manieren vast te leggen en werken met scherptediepte.

Ga jij wel eens terug naar een plek om foto’s te maken?