R.L. Stine

R.L. Stine – Fear Street – Jennifer gilt

Bij mijn schoonouders in de flat staat beneden een kast met boeken. Boeken om mee te nemen en zelf weer een boek achter te laten. Altijd kijk ik er even in wanneer ik op de lift sta te wachten. Even kijken of er iets is wat ik leuk vind. Laatst heb ik er zelf een boek achtergelaten en kon ik er één meenemen namelijk van R.L. Stine.

Fear street van R.L. Stine

Ik vond in de boekenkast een boek die me terug brengt in de tijd. Hou oud zou ik geweest zijn? Dertien of veertien jaar? Mijn zus en ik hadden echt veel boeken van R.L. Stine. Op Rianne haar Chearleader boek was ik echt jaloers. Dit was namelijk een drie in één boek met een lampje erbij in dat je gewoon in het donker kon lezen. Onze rij boeken was lang maar toch zijn er nog boeken die ik niet gelezen heb. Jennifer gilt was nieuw voor mij. 128 bladzijdes genieten van een spannend verhaal.

Shell’ en haar vrienden hebben gefraudeerd! Het toelatingsexamen voor college hebben ze gewoon van Internet geplukt… Al met al een riskante onderneming, maar niet levensgevaarlijk, toch? Maar dan krijgt Jennifer, Shelli’s hartsvriendin, last van haar geweten en ze dreigt hen allemaal te verraden! Ze moeten zorgen dat de waarheid niet bekend wordt, anders is hun hele toekomst verpest. Shelli en haar vrienden schrikken nergens voor terug en ze zijn bereid alles te doen om te voorkomen dat ze worden gepakt. Ales… Maar hun wrede plan valt in duigen en dan zijn zij degenen die in gevaar verkeren!

De Fear street boekjes zijn makkelijk te lezen, zitten vol spanning en ik wordt meegesleept in het verhaal. Jennifer gilt is in een razend tempo geschreven, de ene gebeurtenis na de andere volgt zich op. Dit zorgt zeker dat je blijft lezen, de spanningsboog blijft hoog. Ik vond het leuk om weer eens een boek van R.L. Stine te lezen. De gemakkelijkheid waarmee het las was erg fijn. Ondanks dat het voor jongeren is haalde ik zeker mijn plezier uit het lezen van Jennifer gilt. Sommige scenes waren echt gruwelijk en ik voelde zeker de spanning tijdens het lezen.

Kijk ook eens even naar de cover. Echt old scool het brengt me echt terug naar 1999 want nu in 2022 zou dit er echt heel anders uitzien. Las jij vroeger boeken van R.L. Stine en Lees je ze nu ook nog wel eens? Wel jammer dat de boeken bijna alleen nog tweedehands te verkrijgen zijn anders zou ik zeker mijn collectie aanvullen. Wie weet kom ik ze in de kringloop wel tegen.