Rachel Brathen - Yoga Girl

Rachel Brathen – Yoga Girl

Hoe lang ik Rachel Brathen al op Instagram volg heb ik geen idee van, ik weet dat het al lang is en elke foto die ze maakt zo mooi is en rustgevend. Ze is inspirerend op het gebied van yoga maar ook haar manier van leven. Door haar ben ik ermee begonnen. De zweedse Rachel Brathen is een yoga-instructrice en sinds kort kan je haar verhaal en haar oefeningen lezen in het boek Yoga Girl.

 

Yoga Girl bestaat uit 7 hoofdstukken maar eigenlijk is het één doorlopend verhaal in mijn ogen. Rachel verteld haar verhaal van jong meisje tot de vrouw die ze nu is. Het jonge meisje met gescheiden ouders, haar stiefvader die overlijd bij een ongeluk en het jonge meisje wat alles doet wat niet mag. Ze slaat geen moeilijk moment over. Langzaam komt ze waar ze wil zijn maar wel door weg te gaan uit haar eigen land en weg bij haar familie.

Om de paar bladzijdes vind je tips, recepten en oefeningen. Natuurlijk begint het boek met de zonnegroet, heerlijk om de ochtend mee te beginnen. Het zijn niet alleen maar makkelijke oefeningen die erin staan. (De zonnegroet kan ook al een uitdaging zijn vooral als je net begint). Hoe verder je in het boek komt hoe uitdagender het wordt. Aan het einde is dan ook de handstand in meerdere vormen. Een oefening die ik graag zou willen kunnen maar nog lang niet aan toe ben eerst maar eens de andere oefeningen onder de knie krijgen en met een aantal oefeningen mijn core versterken want ook yoga kan daarbij helpen.

Yoga Girl is prachtig vormgegeven. Het straalt heel veel rust uit, dit komt natuurlijk mede door de rust die Rachel zelf op de foto’s uitstraalt. De oefeningen zijn allemaal in dezelfde kleding en natuurlijk geeft dat ook een rustig beeld.

Een aanrader of niet?
Voor meiden (of jongens) die meer willen weten van yoga, het inspirerend vinden om het verhaal van Rachel Brathen te lezen is dit boek zeker een aanrader. Ik vond het een fijn boek om te lezen, de oefeningen zijn heel duidelijk uitgelegd en er wordt ook bij verteld waarvoor ze zijn. Bij mij gaat dit boek niet de kast in maar naast mijn bed om zo veel vaker yoga te doen en eraan herinnerd te worden dat ik het moet doen aangezien het ook veel rust geeft.

Titel: Yoga Girl | Auteur: Rachel Brathen | Omvang: ca. 168 pag.
Prijs:
€ 24,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0621 3

Yoga is voor iedereen, het enige wat je hoeft te doen is naar je lichaam te luisteren om in te zien wat je precies nodig hebt, zonder jezelf te vergelijken met anderen.