bijozndere vertelsels

Ransom Riggs – Bijzondere vertelsels

Boeken zijn objecten waar ik van kan houden. Die mijn hart sneller doen kloppen door er alleen al naar te kijken. Nu heb ik een pareltje in handen. Voor de uitstraling en de aandacht die eraan besteed is krijgt dit boek echt een dikke tien. De inhoud zou dan echt tegen kunnen vallen daar ben ik me heel erg van bewust. Maar nee dat doet het absoluut niet. Het totaal is een prachtig boek met bijzondere vertelsels.

Tien prachtige geïllustreerde verhalen bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels. Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne … Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine heb ik nooit gelezen maar toen ik een verhaal opgestuurd kreeg uit de Bijzondere Vertelsels en ik die in één adem uitlas wist ik dat dit boek gelezen moest gaan worden. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine staan nog steeds op mijn want to read list en toch wilde ik deze al lezen. Het boek viel op mijn deurmat en daar was de verbazing toen het uit de envelop kwam. Een groene hardcover boek met een gouden folie erop. Geen kleintje nee een hele illustratie zelfs op de zij- en achterkant. Deze verbazing was al groot en toen sloeg ik het boek open, goede bedrukking, zwarte prachtige illustraties. Dit boek is gewoon een pareltje. Het zit hem bij boeken soms in de kleine details en dit boek is een en al detail, overal is er goud gebruikt want op de pagina’s waar geen illustratie is daar is de titel in goud gedrukt en de mooie lijnen bij de paginanummering.

De illustraties zijn gemaakt door Andrew Davidson die echt prachtig handwerk maakt. Kleine lijntjes, fijne details, zelfs in de verte ze zitten erin. Kijk naar de illustraties en zie steeds meer verschijnen.

Genoeg over het uiterlijk want dat is jullie denk ik wel duidelijk dat ik daar nog wel even over kan hebben. In het boek staan tien verhalen en allemaal even bijzonder. Grim en Andersen maar dan in een moderne versie. Genieten van elk verhaal dat was wat ik deed van de Bijzondere vertelsels. Het is op een fijne manier verteld, de verhalen zijn precies lang genoeg, er gebeurt veel en ze hebben allemaal wel een boodschap. Vooral leef met elkaar en laat elkaar in zijn waarden. Het hadden meer dan tien verhalen mogen zijn. Het ene verhaal is natuurlijk leuker, bijzonderder dan de ander maar allemaal vond ik ze leuk om te lezen. De illustraties pasten goed bij wat er verteld werd.

Dit is een boek die je in je kast, op je nachtkastje, gewoon in je bezit moet hebben! Koop dan het boek voor €19,95 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis

Bewaren

Bewaren