gelezen juni

Reading Challenge 2016

Reading Challing 2016 zit erop. Uren van lezen zijn voorbij gevlogen. Vroeger kon ik uren lezen. Hele stapels nam ik mee van de bibliotheek. Dat is even verdwenen door school en andere bezigheden maar ik ben altijd blijven lezen. De laatste jaren lees ik meer en meer. Begin van het jaar noteerde ik dat ik graag 50 boeken zou willen lezen. 50, dat betekend bijna elke week een boek. In 2015 haalde ik 46 dus 4 erbij zou toch meten kunnen. Vandaag blik ik terug op 2016 als leesjaar. Welke boeken heb ik gelezen, welke maakte indruk en welke was het mooiste.

Het jaar begon ik met Winter in Virgin River van Robyn Carr en De Sparkle van Sietse Bakker. Het jaar eindig ik met Master your mindset van Michael Pilarczyk en Stil van jou van Sophie Jackson. De laatste twee gaan mee het nieuwe jaar in en zo is Een liefde in Rome van Mark Lamprell het laatste boek van 2016 en nummer 78 op de lijst!Gewoon 28 boeken meer dan op mijn planning stond. Dat vind ik wel heel bijzonder vooral als ik na ga dat ik sommige dagen of weken echt veel minder heb gelezen.

De boeken die ik gelezen heb waren weer zo divers het afgelopen jaar. Dat blijf ik fijn vinden, van een roman naar een thriller en dan weer naar een leerzaam boek. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik dat altijd al doe. Veel boeken die ik las waren erg goed, echt een favoriet heb ik niet of vind ik te lastig om eruit te pakken want je benadeelt net het andere boek ermee als je de een boven de ander plaatst. Het huis op de heuvel van Eva Chase en Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman zijn echte aanraders. Zijspoor van Josha Zwaan is indrukwekkend. Een boek wat mij tegenviel? Die had ik niet echt dit jaar. Wel heb ik een boek weggelegd voor later omdat het niet voor dat moment paste. Dit was Gritt en ik weet zeker dat het wel interessant is maar dan moet ik mijn aandacht er wel bij kunnen houden.

Het mooist vormgegeven boek is nog zo’n lastige want Op de tweesprong van moeten en willen is prachtig maar Over alles is ook onwijs mooi met alle details. Je merkt dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de vormgeving en dat vind ik mooi om te zien. De eerste indruk telt steeds meer mee.

Met nog een hele stapel boeken die gelezen kunnen worden sluit ik 2016 af. Het was een perfect leesjaar met topboeken, nieuwe schrijvers die ik ontdekt heb en mooie werelden die ik heb bezocht. Hieronder de hele lijst die ik gelezen heb. Maar ik ben ook benieuwd naar jouw favoriete boek van 2016 en welke ik absoluut niet mag vergeten om te gaan lezen.

De boeken in 2016

Robyn Carr – Winter in Virgin River – januari

Suzanne Peters – Exit USA – januari

Chinouk Thijssen – Hij is van mij – januari

Peter Romer – Super Nova – januari

Sietse Bakker – De Sparkle – januari

David Bez – Superstarters – januari

Eve Chase – Het huis op de heuvel – januari

Claire King – Een regenboog in de nacht – januari

Linda Bruins Slot – De Dochter – februari

Colleen Hoover – Misschien ooit – februari

Annemerel de Jongh – Live Love Run – februari

Jojo Moyes – Een leven na jou – februari

Khloe Kardashian – Strong Looks Better Naked  – maart

Sháá Wasmund – Minder doen meer bereiken– maart

Lori Nelson Spielman – Een bijzonder jaar – maart

De real meal revolutie – maart

Anki WIjnen – Shoot! – april

Tara Stiles kookboek – april

Olafs perfecte dag – april

Suzanne Vermeer – Zwarte Piste – april

Sarah Ladd – De gezelschapsdame van Willowgrove – april

Mirjam Bruijstens – Het 2de boek van Tess – april

Tony Crabbe – Nooit meer te druk– april

Sandra Berg – Onmogelijke keuze – april

Josha Zwaan – Zijspoor – april

Astrid Harrewijn – Drie vrienden een huis (en een klusjesman) mei

Me zus & me zo – mei

Hadden we maar dezelfde taal gesproken – mei

Natascha Klootsema – Fun to run – mei

Jet van Nieuwkerk – Het boek van Jet – mei

Terri Blackstock – Op de vlucht – juni

Jackie van Laren – Vallen – juni

Susanne Koster – Lege Kamers – juli

Marielle de Visscher – Ik jou ook – juli

Finding Dory – juli

Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna – juli

Follow – Gaby Rasters – juli

Boskamp leven met Feyenoord – Andre van Kats – augustus

De lijst – Yuval Abramovitz – augustus

Fashion Academy – Flamenco meets flowerpower- Simone Arts – augustus

Fashion Academy – Sport meets safari – Simone Arts – augustus

Dochter Vermist – Michaela Bley – augustus

Grote kleine leugens – Liane Moriarty – augustus

Dark Matter – Blake Crouch – september

Handlettering doe je zo – Karin Luttenbreg – september

Yoga geeft ruimte – Skadi von Paaschen – september

Het bloed kruipt – Stuart Neville – september

De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond – september

Creatief Handletteren en meer – oktober

Het grote Gouden Fiep boek – oktober

Narcotica – Emily Schepp – oktober

De slaaprevolutie – Arianna Huffington – oktober

Eet jezelf gezond – Melissa en Dallas Hartwig – oktober

De winkel in Blinkett street – Sarah Ladd – oktober

De ijsmuts van Prins Karel – Han G Hoekstra – oktober

Dans met mij – Jojo Moyes – november

Carry on en Leef – Glennon Doyle Melton – november

Volgens Fiep – Joyce Roodnat – november

Handletter workshop – Lee Suttey – november

Niet minder – Jose Vriens – november

Feest! – 24 kitchen – november

Ja omdenken als levenshouding – Berthold Gunster – november

Lawinegevaar – Suzanne Vermeer – november

Spiegelmeisje – Astrid Witte – november

Rauw – Yvonnen Deinert – november

Over Alles – Richard Platt en James Brown – december

Rosegaert – Gerda van Wageningen – december

Kraay – Vincent de Vries – december

Grenzeloos gezond – Ellen Hoog – december

The snowman and the snowdog – december

Letters! moderne kalligrafie en handlettering – december

Het gouden Frozen voorleesboek – december

De winterkinderen – Lulu Taylor – december

Net als Anne … – december

Laat het los & andere tegelsprookjes – Susan Smit – december

Vrolijk kerst met Alvin & de chipmunks – december

Mika het beertje dat niet wilde slapen – december

Een liefde in Rome – Mark lamprell – december ( recensie verschijnt in januari)

Bewaren