Recensie exemplaren

Recensie exemplaren

Recensie exemplaren zijn de boeken de ik krijg van uitgeverijen om een recensie van te schrijven. Boeken die ik zelf koop schrijf ik ook een recensie van maar toch is dit anders. Hoe is het dan anders en hoe ga ik met recensie exemplaren om. Vandaag wil ik daar een stukje over schrijven.

Recensie exemplaren vs eigen boeken

Wanneer ik zelf een boek koop lees ik dit boek niet altijd gelijk. Dit komt omdat ik wel eens een boek tegenkom wat ik wil hebben maar het past niet bij het weer om te lezen. Boeken van Robyn Carr lees ik het liefst in de herfst en de winter. Ik vind deze serie goed bij het weer passen en vaak niet bij de hoog zomer dagen. Bij recensie boeken is dit anders. Bij recensie exemplaren vind ik dat ze binnen een bepaalde periode gelezen moeten zijn. Het boek is op dat moment actueel en in the picture en het is belangrijk om het dan te lezen en recenseren. Ik probeer het boek binnen zes weken te lezen. Zes weken omdat ik dan het boek uit kan lezen waarin ik bezig ben. De druk niet te hoog is om het uit te moeten lezen. Wat ik ook belangrijk vind dat ik na een roman of een thriller eerst in een ander genre kan beginnen zodat twee verhalen voor mij niet in elkaar overlopen.

Hoe ga ik verder met recensie exemplaren om

Wanneer er een recensie exemplaar binnenkomt ben ik nog steeds heel erg blij en dankbaar dat ik boeken krijg om te recenseren. Één van de belangrijkste punten vind ik dankbaar zijn voor de boeken die ik krijg. Wanneer ik het een gewoonte ga vinden dat ik boeken krijg dan is het voor mij niet meer juist. Het boek komt binnen meestal in een kartonnen verpakking soms in een envelop. Ik maak het pakketje open en maak een foto van het boek. Het boek ziet er op dat moment nog het beste uit en daarom ook de beste tijd om een foto te maken. Soms maak ik na het lezen een andere foto. Waarom? Omdat ik dan weet waar ik de foto mee kan aankleden en er niet alleen een boek op de foto staat maar iets wat bij het verhaal past. Waarom dan toch die eerste foto? Je weet nooit wat er kan gebeuren met een boek. Helaas is het al een keer gebeurt dat ik in een stortbui terecht kwam en een boek is daar niet perfect uitgekomen. Daarom altijd eerst een foto.

Lees ik recensie exemplaren anders dan zelf gekochte boeken?

Een boek blijft een boek. Of het nu om een recensie exemplaar gaat of een boek wat ik zelf gekocht heb ik zal ze altijd op dezelfde manier lezen. Geen stukken overslaan om er sneller doorheen te zijn en al helemaal niet doorlezen als het me echt totaal niet boeit. Gelukkig is mij dit nog niet eerder gebeurt met een recensie exemplaar maar al een aantal keren met mijn eigen stapel boeken. Zo ben ik al een paar keer begonnen in Level 26. Elke keer was het niet het goede moment om het boek te lezen dus ooit zal ik deze nog uit leen.

Recensie exemplaren krijgen vind ik echt een hele eer en daarvoor wil ik ook bij deze de uitgeverijen bedanken. Tot nu toe heb ik alleen maar mooie en fijne boeken mogen recenseren. Ik hoop dat dit zo blijft. Natuurlijk zaten er toppers en gewoon fijne boeken tussen maar tot nu nog geen slechte boeken hoeven lezen.