Recept Andijviestamppot
Met de koudere dagen is een stamppot erg lekker vooral een andijviestamppot, je staat wel even in de keuken om het in de gaten te houden en te stampen maar het is een erg makkelijk recept. Daarom vandaag mijn recept voor andijviestamppot wat ik weer van een vriendin heb gehad.
Benodigdheden:
1 kg Iets kruimige aardappels
grote zak kant en klare andijvie
5 pakjes ontbijtspek
peper
zout
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Neem een grote pan met water en kook de aardappels daarin. Knip/snij de ontbijtspek in kleinere stukjes en bak deze in de koekenpan tot ze knapperig worden.
Wanneer de aardappels klaar zijn giet je ze af en kun je ze stampen. Voeg elke keer kleine beetjes andijvie toe. Je doet dit met kleine beetjes tegelijk want anders word het stampen gelijk zo zwaar.
Voeg ook de spekjes er langzaam aan toe en na smaak voeg je er peper en zout aan toe.
Om het af te maken kan je er nog een jus bij doen. Welke wij erg lekker vinden is Rundvlees jus van maggi, een beetje boter in het pannetje en een lepel jus erbij en je hebt een jus met een beetje pit.
Eetsmakkelijk!
Zo lekker!!! Wij doen er ook nog geruld gehakt doorheen. En een klein beetje chilisaus om het af te maken. Yummie ik heb nu al trek,