15 minuten

Road to 5k; De eerste 15 minuten aan één stuk

Wat een week was het. Ik heb lekker veel bewogen van hardlopen en wandelen tot yoga en heerlijke workouts. Het nieuws dat de sportscholen om 17:00 dicht moeten daar ben ik niet blij mee maar deze week kon ik gelukkig nog genieten van de sportschool. Dus dat was zeker wat ik deed en van de eerste keer 15 minuten aan één stuk hardlopen!

Trainen in de sportschool

Donderdag en zondag heb ik getraind in de sportschool. Beide dagen waren de trainingen echt fijn. Ik begon rustig met warmlopen op de loopband. Daarna volgde een stukje core gevolgd door benen. Op een donderdag pakte ik mijn armen er ook nog even bij met twee oefeningen.

Mijn core oefeningen zien er als volgt uit;
12x hanging knee ups
20x plank shoulder taps
20x russian twists met een 4 kilo bal
20x leg raises
12x sit up variation

Deze oefeningen doe ik allemaal 3x. Ik doe ze achter elkaar als set en dan even pauze en dan weer een set en dan nog één. Ondertussen ben ik dan helemaal opgewarmd en klaar om actiever te worden.

De eerste 15 minuten aan één stuk

Deze week is alweer week 5 van mijn hardloopschema. Geen idee of ik een schema ooit zo lang heb volgehouden. Ik haak vaak snel af omdat ik het saai vind, het toch wel goed gaat en ga zo maar door. Dit schema van Runnersworld hou ik goed vol en vindt ik leuk. Deze week Training 1; 7x 1 minuut wandelen en 3 minuten hardlopen en Training 2 en 3; 15 minuten hardlopen.

15 minuten

De vorige lange training liep ik 7 minuten en nu gelijk 15 minuten. In mijn hoofd ging het hoe hou ik dat vol maar in de praktijk vlogen de minuten voorbij. Echt lekker en het is na mijn 5 minuten warming up precies tot aan huis hardlopen. Daarna nog even uitwandelen en dan zit het er alweer op. Ik liep deze twee trainingen in de avond. Beide dagen had ik dit misschien nog overdag kunnen doen maar ik liep toen het donker was. Ik wilde niet in de zeikregen lopen en niet direct na de sportschool dus beide keren liep ik toen het donker was. Het gaat me steeds makkelijke af in het donker te lopen maar het blijven wel dezelfde straten.

Het is al wel opletten geblazen op de bruggetjes want die zijn al flink glad in de avond. Wel logisch want het is nat en de temperaturen dalen snel.

Kleine activiteiten

De kleine activiteiten die ik deed was de wall sit en traplopen. Na de eerste twee hardlooptrainingen deed ik beide keren 10x traplopen. Heerlijk om nog even mee te eindigen gewoon nog even de trap op en af. Bij de laatste paar keer werd het wel echt zwaar maar dat is juist tof om dan toch die 10 aan te tikken.

Wandelen en Yoga deed ik deze week helaas maar één keer maar het is toch één keer en dat is toch heerlijk dat ik die heb meegepakt. Deze week moet ik echt goed inplannen wat ik ga doen. Nu de sportscholen vroeg sluiten wil ik wel goed bezig blijven thuis want één keer in de week in de sportschool is toch anders dan twee keer.