blegh

Road to 5k; Éérste blegh hardlooprondje

Twee keer trainen in de sportschool, drie keer hardlopen, twee keer workout thuis, één keer yoga, zeven keer de wall-sit. Dat waren mijn activiteiten de afgelopen week en daar was één keer een blegh training bij. Dat hoort erbij maar toch is het jammer natuurlijk. 

Trainen in de sportschool

De trainingen in de sportschool waren lekker. Ik heb me gericht op mijn buikspieren en armen/schouders. Donderdag week ik af van mijn schema gewoon om even wat anders te doen. Soms is dat heel lekker. Er zaten nog wel wat oefeningen van mijn schema tussen maar ik had zin om lekker te knallen. Dat knallen kwam eruit met de ball slam en opstappen op een bankje. Daar wordt ik wel echt moe van en dat vond ik heerlijk.

blegh

De training van zondag ging ook echt lekker. Ik deed eerst een rondje buikspieren en daarna armen. Ik spaarde toen mijn benen want erna zou ik gaan hardlopen. Al twee keer ga ik na mijn training hardlopen. Lekker om dat na mijn training nog te gaan doen. Wel heel jammer is de locatie want ik train aan de dijk en over de dijk is het saai of opletten maar beide keren ging het goed en liep ik toch lekker.

Éérste blegh hardlooprondje

De trainingen van deze week liep ik op dinsdag, vrijdag en zondag. Dinsdag was het 5 minuten warmlopen en toen 4 minuten hardlopen en 2 minuten wandelen en dat 4x en daarna 5 minuten wandelen. Deze training ging echt lekker en ik bouwde mijn snelheid goed op. De tweede training was vrijdagavond. Standaard begin ik met een 5 minuten wandeling om goed op te warmen zeker nu het flink kouder wordt. Daarna begint de training echt. 2x 6 minuten hardlopen en 1 minuut wandelen. De hardlooprondjes deed ik in 6:38 en 6:25 dat liep echt wel lekker. Ik deed een heen en weertje in het dorp. Echt saai als je het dorp niet uit durft maar voor nu werkt het gelukkig.

Mijn eerste blegh rondje was zondag. Mijn training was lekker gegaan maar eenmaal buiten twijfelde ik al. Was ik maar later op de dag gegaan. Al betwijfel ik of ik dan nog gegaan was. Ik sloeg de warming up over want ik was al warm. 6 minuten hardlopen en 1 minuut wandelen en dat twee keer. Mijn eerste rondje liep ik een stuk langzamer dan eerder in de week en het voelde zwaar. Het tweede rondje wilde ik bijna niet aan beginnen maar ik deed het wel. Hier zakte mijn tempo enorm en de dijk naar boven wandelde ik naar de auto. Gelukkig was dit een kort rondje en kan ik dit snel vergeten.

Misschien wel een idee om de training niet meer op zondag te doen maar te gaan schuiven zodat ik bijvoorbeeld maandag, woensdag en vrijdag ga hardlopen of dinsdag vrijdag en zaterdag. Want overdag lopen is ook wel fijn maar misschien niet meer twee dingen op één dag.

De aankomende week ga ik dus kijken of ik het anders kan gaan plannen. Het schema waar ik mee loop heb ik van de website van runnersworld en die kan je lekker afvinken.