pace

Road to 5k; Geen gevoel voor pace

Vorige week schreef ik over hardlopen en afgelopen week heb ik weer alle trainingen afgevinkt. Wat ik vooral merk is dat ik geen gevoel meer heb voor welke pace ik loop. Waar ik denk langzaam te gaan ga ik nog best snel. Althans ik vind het snel. Soms is het echt wel anders dan denk ik snel te gaan en ga ik helemaal niet snel. 

#Deargoodwallsit

De afgelopen week heb ik elke dag een training kunnen afvinken. Elke ochtend stond ik op en deed ik gelijk of met iets wakkere benen mijn eerste workout. Mijn eerste workout bestond elke dag uit de wall sit. Dear good morning doet weer een wall sit challenge. Deze vond ik vorige keer zo leuk dat ik nu weer mee doe. Ik ben rustig aan begonnen en bouw zo mijn tijd langzaam uit. Ik ben benieuwd hoe lang ik het vol ga houden en alle dagen van de maand af kan vinken.

Geen gevoel voor pace

Deze week had ik weer drie hardlooptrainingen.  Dinsdag, vrijdag en zondag ging ik hardlopen. Dinsdag moest ik mezelf wel echt even motiveren want ik had het best wel koud. De eerste meters had ik hier zeker last van. In de kou gaan trainen dat vind ik wel een dingetje. Ik hou meer van de lente perfect weer. Jammer genoeg heb ik het niet voor het zeggen. Daarnaast moet ik nu doorzetten en gaan als ik weer lekker wil kunnen hardlopen. De basis erin hebben en dan kan ik dalijk gewoon ff een rondje hardlopen. De training bestond uit 5 keer 3 minuten hardlopen met 1 minuut herstel tussendoor. De hardloopminuten bouwde ik lekker op in snelheid maar de laatste zakte ik toch weer iets terug.

pace

Mijn pace aanvoelen vind ik erg lastig. Zeker als het koud en donker is. Kou en donker zal ik aan moeten wennen want dat blijft het de komende tijd wel. De twee andere trainingen waren 2x 7 minuten hardlopen met 2 minuten wandelen. 7 minuten vlogen beide keren zo voorbij. Het was lekker om even een stuk achter elkaar te hardlopen. Echt zwaar was het beide keren niet al merkte ik wel dat het tempo wat ik liep ik denk ik niet heel lang vol zou kunnen houden nu.

Een langzame pace dat weet ik nog niet goed momenteel hoe ik dat loop. Ik moet gewoon weer even aanvoelen welk gevoel bij welke pace hoort. Denk wel logisch dat ik dat gevoel even kwijt ben.

Trainen in de sportschool

Trainen in de sportschool gaat lekker. Langzaam aan maak ik het wat zwaarder. Dat voelt goed en ik merk dat een aantal oefeningen veel gemakkelijker gaan nu ik consequent aan het trainen ben. Soms denk ik wel wauw ben ik al 40 minuten bezig en heb ik dit nog maar gedaan? Maar uiteindelijk heb ik toch aardig wat gedaan als ik klaar ben met trainen. Sommige oefeningen hebben gewoon wat meer tijd nodig en daardoor lijkt het echt of ik al eeuwen bezig ben met bijna niks. Het leukste vind ik momenteel de hanging leg raises. Ik merk dat het steeds makkelijker gaat en dat wind ik wel erg leuk. De sportschool heeft een kleine verbouwing gedaan waardoor er meer ruimte is om te trainen op een mat en wel boven in alle rust. Zo fijn plekje.

Yoga om de dag te eindigen

Yoga vind ik echt lekker om de dag mee te eindigen. Daarom deed ik dat deze week vier keer. Van een yoga waar toch zeker mijn core bij nodig was tot een hele ontspannen yoga waar vooral veel gestrekt werd. Ik wissel mijn yoga video’s af maar doe het meest strong yoga omdat ik die heel relax vind. Ik zou deze denk ik wel elke avond kunnen doen alleen heb ik niet elke avond zin of wacht ik te lang en dan val ik in slaap.

Het was een hele productieve week. De trainingen waren fijn maar deze week mag er zeker een schepje bovenop en dat ga ik dan ook zeker doen.