gezondheid voorop

Road to 5k; Gezondheid voorop

Gezondheid voorop want mijn gezondheid is belangrijker dan een schema. Deze week werd het me weer even duidelijk gemaakt dat niet alles kan. Niet fijn want mijn lichaam is dan een aantal dagen van slag.

Maandag ging ik lekker van start. Een nieuwe week maar met de nieuwe maatregelingen. In de avond deed ik een aantal bovenlichaam oefeningen en daarna yoga. De oefeningen die ik deed waren vooral voor mijn core en thuis kan ik daar ook goed mee aan de slag. Het was fijn eerst even wat core oefeningen te doen en daarna af te sluiten met yoga.

Dinsdag startte ik met week 6 van mijn trainingsschema. 4 minuten hardlopen en 2 minuten wandelen. Heel de dag had het geregend en toen het eindelijk droog was stapte ik naar buiten. Het bleef niet droog. Tijdens mijn laatste ronde begon het weer te druppelen maar niet gelijk keihard gelukkig. Voordeel ook dat ik al even bezig was dan vind ik het veel minder erg. Eenmaal weer thuis tien keer de trap op en af. Even het laatste beetje energie eruit.

Woensdagochtend begon ik mijn dag met een kleine wandeling voor ik ging werken. Nog even een frisse neus halen voor de dag ging starten. In de avond wilde ik eigenlijk nog wat doen maar dat is niet meer gebeurd omdat ik lekker creatief bezig was. Ook heel erg fijn om te doen en de tijd vloog voorbij.

Mijn sportschool dag is donderdag maar dit keer reed ik naar huis. De sportscholen sluiten om 17:00 uur helaas. Dus ik had me voorgenomen om na het eten thuis te gaan sporten. Helaas ging dit niet door. Ik werd ziek na het eten, mijn lichaam accepteerde het eten niet. Ik voelde me echt rot erna, steken, koud, warm blegh. Mijn lichaam kreeg een flinke klap. Sporten zat er niet meer in. Vrijdag voelde ik me niet veel beter maar deed ik wel een rustige yoga sessie gewoon om even goed te bewegen. Zaterdagochtend zou ik wel gaan hardlopen.

Dat hardlopen werd het niet ik deed rustig aan en we vertrokken naar Rotterdam voor een wandeling door het bos. In de avond jeukte het toch te erg en ging ik hardlopen. 18 minuten hardlopen stond er op het programma. De eerste kilometer had ik het gevoel dat ik niet vooruit kwam maar het ging eigenlijk hee lekker. Ik liep die eerste kilometer in 6:39. Over de helft van de tweede kilometer ging ik last krijgen van enorme steken. Het voelde niet oke en mijn snelheid zakte naar 7:11 en daarna 7:51 met het gevolg het einde lopen. Mijn lichaam was hier nog niet klaar voor. Gezondheid voorop en wandelen is dan het beste en niet een tempo blijven lopen waar mijn lichaam niet tegen kan op dat moment.

gezondheid voorop

Ging ik nu zondag wel of niet trainen. Zou mijn lichaam daar wel tegen kunnen? Ik werd voor mijn doen laat wakker en rond half 10 stond ik in de sportschool. Gewoon rustig beginnen en aanvoelen hoe het gaat. Nou dat ging heel erg lekker. Eerst mijn core en daarna een stukje armen. Mijn eigen vierkantje gemaakt waar ik lekker kon trainen. Het was lekker weer in de sportschool te zijn.

Een week die niet lekker verliep maar mijn gezondheid voorop. Mijn lichaam is nog niet hersteld, dat zal nog een aantal dagen nodig hebben. Ik zal rustig aan doen deze week en ik denk erover na om week 6 over te doen. Kijken of het nu beter voelt.