afvinken

Road to 5k; schema afvinken voelt lekker

Het idee was om deze week te hardlopen op dinsdag, donderdag en zaterdag. Lekker drie trainingen afvinken maar dat liep toch anders. Ik begon mijn week niet vol enthousiasme maar het was oke gewoon een nieuwe werkweek, langzaam aan werd dit zwaarder en zwaarder.

Een schema afvinken gaat niet vanzelf

Voor deze week stond er gepland om twee keer naar de sportschool te gaan en drie keer te hardlopen. Waar gewenst thuis nog wat activiteit en dat is het. Niet alle trainingen kan ik afvinken helaas. Het begon soepeltjes de wall sit in de ochtend waar ik zelfs 2 minuten aantikte en yoga in de avond.

De eerste hardlooptraining was een eitje. 4x 5 minuten hardlopen en 2 minuten wandelen. Gewoon lekker door het dorp heen en genieten. De regen die lichtjes viel daar merkte ik haast niks van. Ik genoot echt. De volgende dagen voelde ik de energie steeds lager worden. De wall sit was zo zwaar, ik hield het niet lang vol. Donderdag koos ik ervoor om vroeger te stoppen met werken.

Om 4 uur reed ik richting huis. Onderweg stopte ik bij de surfplas. Ik trok een andere broek aan, wisselde mijn schoenen om en vertrok om te gaan hardlopen. Even warm wandelen en daar was een schattig klein hoopje wat naar me toe kwam rennen. Labrador fluffy puppy. Even knuffelen en toen ging ik hardlopen. Het hondje vond me te leuk en rende mee dus hup terug naar het baasje. Wat een leuk begin. 2x 7 minuten hardlopen met 1 minuut rust. Overdag was er een blauwe lucht maar helaas was deze weggetrokken en was het somber. Toch werd ik verrast met een mooie zonsondergang in de verte. De 2x 7 minuten vlogen voorbij en het was lekker even ergens anders te hardlopen.

Het einde van mijn energie

Dit was het einde van mijn energie. Vrijdagavond zou ik naar de sportschool gaan maar ik moest eerst nog even langs huis en toen was het over, klaar. Ik dacht eerst nog even thuis yoga te doen maar dat sloeg ik ook over. Ik ging slapen en slapen. Zaterdagochtend zou ik wel gaan hardlopen en weer actief doen. Dat hardlopen sloeg ik over. Ik ging wandelen in het bos en verder weinig doen.

Zondag na relaxt opstaan ging ik naar de sportschool. Een rustige actieve training. Het was heerlijk wat ik deed, het was ontspannen maar ook actief. Vooral buikspieren en benen. Daarna lekker naar huis. Om half 6 in de avond stond ik buiten. Die hardlooptraining wilde ik toch nog afvinken.

Dat ging zo lekker. Ik liep zelfs 1 km in 6:05.20 totaal niet door dat ik zo snel ging. Het voelde goed om deze training af te vinken en vol energie thuis te komen. Aankomende week hoop ik meer energie te hebben en daardoor mijn trainingen lekker te kunnen doen. Maar gaat het niet dan niet want rust is ontzettend belangrijk dat draagt bij aan een goed lichaam en aan de trainingen die volgen.