Giraffe

Roald Dahl – De giraffe, de peli en ik

Zondagmiddag, een lekker zonnetje op het balkon, de was staat te draaien en ik heb zin om te lezen. Even niks moeilijks na een serieus manuscript wil ik iets wat leuk is om te lezen en makkelijk. Ik kies voor Roald Dahl. Een dunne Roald Dahl die ik lekker in één keer uit kan lezen. Met De Giraffe, de peli en ik neem ik plaats op mijn balkon in de zon. Een bakje chips erbij, Donder naast me en ik geniet even van een boek. 

Giraffe

In een oude, vervallen snoepwinkel ontdekt Billy een wel heel bijzonder trio: een pelikaan, een giraffe en een bruine aap. Aap zingt voor iedereen in de buurt: ‘Wij staan met elkaar, dag en nacht voor u klaar. De Giraffe, de Peli en Ik.’

De dieren hebben een ladderloos glazenwassersbedrijf. Als ze samen met Billy een heel bijzondere opdracht krijgen, blijkt dat de vrienden nog véél meer kunnen dan alleen ramen lappen.

Voor de jonge lezer enorm leuk

Dit boek is enorm geschikt voor de jongere lezer, ik denk groep 5 ongeveer. Het verhaal bevat geen enge elementen of rare beesten. Wel zijn de Giraf, de pelikaan en de aap voorzien van magische krachten. Het is een super leuk trio, ze zingen er op los en hebben een leuk bedrijf opgezet. Het verhaal is erg leuk om te lezen. Zelf heb ik me vermaakt met dit verhaal. Binnen een halfuurtje was het verhaal uit maar dat maakt niet uit het was een heerlijk half uurtje.

De tekeningen zijn van Quentin Blake en zorgen dat je meer beeld krijgt bij het verhaal en de magische krachten van de dieren. De giraffe de peli en ik heeft echt mooie tekeningen en het zijn er  veel, het versterkt het boek zeker. Ik denk dat kinderen enorm kunnen genieten van De giraffe, de peli en ik maar ben je net als ik al lang geen kind meer en heb je gewoon zin om te lezen dan kan dat natuurlijk. Dit boek is één verhaal en het beste om in één keer te lezen of voor te lezen.

De giraffe, de peli en ik van Roald Dahl is voor € 14,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)