Roald Dahl

Roald Dahl – De Griezels

Van de Giraffe, de peli en ik ga ik door naar De Griezels. Eigenlijk niet de bedoeling maar met het warme weer bleef mijn concentratie niet lang bij het boek waar ik in wilde beginnen. Dan is een boek van Roald Dahl zeker geschikt. 

De Griezels bevat 29 hoofdstukken. 29 korte verhalen die je los kan lezen maar die elkaar wel opvolgen. Dus het beste is om ze in de volgorde van het boek te lezen. Over De Griezels ga ik heel eerlijk zijn. Meneer en Mevrouw Griezel zijn niet leuk, ze zijn gemeen. Dit zorgt ervoor dat ik de eerste paar verhalen niet heel erg leuk vind. Het is pesterig, plagen, gemeen naar elkaar. Toch volgen er wat leuke verhalen en moet ik ook nog even grinniken om meneer Griezel.

Roald Dahl

Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken en zitten ook de dieren voortdurend in de weg. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe! De tekeningen die Quentin Blake bij het verhaal heeft gemaakt geven een mooi beeld van de situaties. Zoals je hierboven ziet een hele pagina gevuld met mevrouw Griezel hangend aan ballonnen en meneer Griezel die op zijn knieën bezig is met iets. Het geeft heel goed weer wat er gebeurt. De illustraties vind ik een enorme toevoeging. Het voordeel van dit boek van Roald Dahl is dat je elke keer een stukje kan lezen en niet als één verhaal in één keer hoeft te lezen. Dit boek is dan ook wat dikker dan de vorige boeken die ik al besproken heb.

Voor mij was dit een minder boek van Roald Dahl maar ik weet zeker dat wanneer je van Griezels houd je enorm gaat genieten van dit boek. Ik denk dat dit een leuk boek is om voor te lezen voor groep 5 kinderen. De Griezels van Roald Dahl is te koop bij bol.com voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)