Roald Dahl

Roald Dahl – De heksen

Om lekker in de kinderboeken van Roald Dahl te blijven heb ik na Sjakie en de chocoladefabriek De heksen uit de kast gepakt. Dit boek heb ik zeker ook gelezen heel veel jaar gelezen. De film heb ik denk ik ook wel een keer gezien want ik herinner me de lelijke heksen. Een film die niet voor kinderen is weggelegd om te kijken door de engheid van de heksen. 

De heksen gaat over….

Échte heksen hebben geen rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Ze hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen… en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannen om kinderen te laten verdwijnen! Samen met zijn oma beleeft een jongetje een bizar avontuur waarbij de heksen een grote rol spelen.

Het verhaal speelt zich af in Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Na het verlies van zijn ouders moet de jongen terug naar het verenigd koninkrijk met zijn oma. Oma verteld veel over de heksen. De heksen die bestaan maar die we niet herkennen omdat ze als gewone mensen zijn. Langzaam aan komt hij in aanraking met heksen en komen alle aanwijzingen naar voren die oma vertelde. Het is een vermakelijk verhaal, er staan leuke illustraties bij die het verhaal versterken.

Roald Dahl

Je denkt in het begin dat oma de verhalen verzint over de heksen maar dan kom je erachter dat het niet zo is. Wat ik wel jammer vind is dat we niet weten wat er met oma haar duim is gebeurt. Er wordt wat aangehaald maar nooit komt ze erop terug.

Voor mij is dit niet een Roald Dahl die ik heel vaak zal herlezen maar ik vond het wel weer leuk om gelezen te hebben. Heb jij de heksen nog niet gelezen of nog niet voor gelezen dan is het zeker een aanrader. De heksen van Roald Dahl is te koop voor € 19,99 bij bol.com in deze versie die ik gelezen heb. Het boek is er ook als e-book of als luisterboek.