Idur

Roald Dahl – Ieorg Idur

Deze maand heb ik een stapeltje boeken neergelegd om te lezen. Hierbij waren drie boeken van Roald Dahl. De Giraffe, de peli en ik, De Griezels en Ieorg Idur. De titel van Ieorg Idur vind ik heel erg raar. Het klinkt totaal niet lekker maar tijdens het lezen was daar een ooooo daarom!

Idur

Vanaf zijn balkon kan meneer Hoppe precies op het balkon van zijn onderbuurvrouw kijken. Al jaren is hij stiekem verliefd op mevrouw Zilver, maar hij is te verlegen om haar aan te spreken. In gedachten verzint hij de grootste heldendaden om indruk op haar te maken. Kon hij haar maar bevrijden uit handen van een bende gewapende boeven…

Op een dag hoort hij mevrouw Zilver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppe grijpt zijn kans en verzint voor haar een indrukwekkende toverspreuk. In eerste instantie werkt de truc, maar dan loopt het volledig uit de hand…

Ieorg Idur is een super leuk verhaal. Het gaat over twee oude mensen meneer Hoppe en mevrouw Zilver. Het is echt een avonturen liefdesverhaal. Ik zie de woonkamer van meneer Hoppe helemaal voor me en de illustraties gemaakt door Quentin Blake versterken mijn beeld nog meer.  Dit verhaal is minder bekend maar een echte aanrader vind ik. Het is een leuk en lief verhaal. Mijn eerste idee bij dit boek was echt slecht en dat kwam door de titel maar eenmaal aan het lezen was ik echt aan het genieten van het verhaal.

De boeken van Roald Dahl zijn leuk om te lezen voor jong en oud. Ik ben met de dunste begonnen in mijn boekenkast en zo volg ik mijn weg naar de dikkere boeken Nog heel benieuwd naar de andere boeken. Wil je deze rare titel Ieorg Idur ook lezen? Bij bol.com is het boek te koop voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)