Matilda

Roald Dahl – Matilda

Matilda, wie kent haar niet. Wie heeft niet dit boek van Roald Dahl gelezen vroeger of de film gezien. Ik heb zeker weten het boek een aantal keer gelezen toen ik een stuk jonger was en de film gezien. Na alle andere boeken van Roald Dahl die ik de laatste tijd gelezen heb was het tijd om Matilda te lezen. 

Waar gaat Matilda over?

Matilda gaat over een jong meisje die briljant is. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.

Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets heel bijzonders kan.

Matilda

Wat vind ik van Matilda 

Na al die jaren wist ik nog wel een deel hoe het boek ging. De hoofdlijnen kende ik nog maar de details zeker niet. Wat heb ik genoten tijdens het lezen van Matilda. Ik kon dat kleine meisje zien zitten in de grote stoel in de bibliotheek met de boeken die ze aan het lezen is. Het is een verhaal wat mij echt direct pakt. Daarnaast vind ik het een stuk normaler dan de andere boeken van Roald Dahl. Er zit maar een klein beetje magie in, verder zou dit gewoon echt een normaal verhaal zijn. Het heeft een verhaallijn die goed uitgewerkt is. Er komen diverse emoties voorbij en het maakt het allemaal heel echt. Tijdens het lezen heb ik dit keer niet erg op de illustraties gelet maar daarna nog wel even bekeken. De illustraties zijn weer eenvoudig maar passend bij het verhaal.

Matilda raad ik zeker aan om zelf te lezen, herlezen of voor te lezen. Als voorleesboek zal deze ook erg leuk zijn zeker met de illustraties erbij zal het verhaal versterkt worden. Het boek is te koop voor € 19,99 bij bol.com dit is een mooie hardcover editie. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)