sjakie

Roald Dahl – Sjakie en de chocoladefabriek

Nog een paar boeken van Roald Dahl en dan heb ik ze allemaal gelezen die in mijn boekenkast staan. Het was nu tijd voor Sjakie en de chocoladefabriek. Een boek wat ik vroeger zeker al gelezen heb en misschien wel meerdere keren. De film uit de jaren 1971 heb ik gezien die uit 2005 met Johnny Depp nog niet. Het boek is herlezen. 

Waar gaat Sjakie en de chocoladefabriek over?

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd…

Wat vond ik van Sjakie en de chocoladefabriek

Heel eerlijk ik had geen goede verwachtingen van dit boek van Roald Dahl. Ik wist niet helemaal precies meer hoe het boek ging maar ik weer nog dat ik de film best irritant vond. Nou Meneer Willie Wonka vond ik heel vervelend dus ik ging er eigenlijk heel slecht in. Toch ben ik begonnen met lezen.

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen en dat had ik echt niet verwacht. Ik zie de opa’s en oma’s voor me die in het kleine huisje in het bed liggen. De enorme fabriek met de deuren, waar achter elke deur een andere kamer zit, de grote chocoladeval. Het is een super leuk verhaal dat je meeneemt op een mooi avontuur. Ik weet niet of je als 7 jarige de boodschap leest die ik nu lees. Want de boodschap in dit boek is wel heel mooi. Wees blij met wat je hebt en wil niet steeds meer en alles hebben want meer is niet altijd beter.

Sjakie en de chocoladefabriek is voor iedereen vanaf 7 jaar en als 37 jarige ook enorm leuk om te lezen en niet verwacht dat ik het zo’n leuk, grappig en mooi verhaal zou vinden. Sjakie en de chocoladefabriek is voor € 19,99 te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)