Robyn Carr - Weerzien in Virgin River

Robyn Carr – Weerzien in Virgin River

Wanneer je eerder mijn recensies hebt gelezen van de schrijfster Robyn Carr weet je dat ik helemaal weg ben van de Virgin River serie. Toen ik Welkom in Virgin river aan het lezen was heb ik de twee volgende boeken al besteld. Nu was Weerzien in Virgin River aan de beurt.

Politieagent Mike Valenzuela kiest ervoor om in Virgin River te revalideren van de zware verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens zijn werk in LA. Een beetje vissen, eten in het café van zijn vriend Jack en genieten van de mooie omgeving – zo hoopt hij weer de oude te worden. Eén ding wil hij echter voorgoed veranderen: na vele avontuurtjes is hij klaar voor een serieuze relatie. Brie Sheridan weet wat er in de wereld te koop is. Ze is gescheiden, en ook in haar werk als hulpofficier van justitie komt ze regelmatig met de harde werkelijkheid in aanraking. Ze besluit dan ook de kat uit de boom te kijken als blijkt dat Mike, die ze kent als een versierder, graag een relatie met haar wil. Dan overkomt Brie iets vreselijks, en is het juist Mike die haar als enige kan helpen. Langzaam maar zeker komen ze steeds nader tot elkaar en ontdekken beiden wat het betekent om echt van iemand te houden.

Robyn-Carr---Weerzien-in-Virgin-River-2

Binnen no-time zat ik weer midden in Virgin River. Alle gebouwen kwamen weer boven in mijn gedachten en hoe het interieur eruitziet in de bar. Deze serie is voor mij heel levendig in mijn hoofd en komt ook weer snel boven. Dit derde deel kan je nog steeds lezen zonder de andere delen gelezen te hebben maar het wordt wel lastiger aangezien je niet precies weet wat er allemaal gebeurt is met Jack, Mel, Preacer en Page. Dan heb ik het nog echt alleen over de hoofdpersonen maar de andere mensen in het dorpje hebben ook aardig wat meegemaakt en niet alles wordt dan ook herhaald voorafgaand aan een stuk. In elk boek staat iemand of een paar mensen centraal. In dit deel leer je Mike Valenzuela en Brie Sheridan beter kennen en zijn hun het hoofdverhaal. Gelukkig komen alle andere bekenden ook langs in het verhaal want een Virgin River deel zonder Jack en Mel is geen Virgin River.

Robyn-Carr---Weerzien-in-Virgin-River-1

Weerzien in Virgin River was weer erg fijn om te lezen, lekker meeslepend, een spanning erin maar ook veel romantiek. Ik hou van deze serie, Robyn Carr schrijft fijn, herinnert je af en toe aan eerdere gebeurtenissen en de opbouw van het verhaal is goed, je kan vinden dat het hier en daar wat langzaam gaat maar zelf heb ik daar geen problemen mee, van mij mag het nog veel langer duren zodat ik nog langer kan lezen in deze serie.

Winter in Virgin River ligt al op me te wachten. Helaas is nog niet bekend wanneer het 5e boek uitkomt van mij mag dat erg snel gebeuren dan kan ik weer lekker in mijn gedachten naar Virgin River.