It is Pizza time

Als ik ergens gek van ben dan is het pizza wel, als we een pizza besteld hebben en die komt niet op dan eet ik hem de volgende dag als ontbijt. Je kan denk ik dan ook wel raden wat ik als eerste at toen ik in Rome wat ging eten; Pizza. Natuurlijk at ik niet alleen maar Pizza want ze hebben nog veel meer lekkers. Vandaag een paar tips maar ook een afrader en tips voor het eten in Rome.

It is Pizza time

It is Pizza time
De eerste dag belanden we in Ristorante, ja zoals de pizza’s en daar at ik mijn eerste pizza in Rome. Mijn vriend vond hem een beetje naar de Ristorante pizza smaken die bij ons bekent staat als diepvries pizza maar ik vond hem daarintegen heerlijk.  Het restaurantje zit op een rustig plekje tussen de drukke winkelstraat in.

It is Pizza time

Een lekkere traktatie met een mooi uitzicht.
Links zie je mijn bladerdeeg met chocolade gebakje en rechts een soort vruchten pudding krakeling. Mijn gebakje was wel erg veel maar wel lekker. Dit tentje zit op de hoek tegenover het monument van victor emanuel II

Het lekkerste wat ik gegeten heb.
Bruschetta pomodoro is het lekkerste wat ik gegeten heb en ook het vaakst. Het is een broodje met tomaat, knoflook olie en kruiden. Elk tentje maakt het anders maar het lekkerst vond ik het bij Royal art cafe tegenover het Colloseum.

Tip
Eten en drinken in Rome is best prijzig vooral wanneer je de verkeerde tent uitkiest. € 7,- voor een cola of € 25,- voor twee cola en twee broodjes tomaat. Waarom zo duur? Ik heb echt geen idee en wij waren hier erg van geschrokken vooral de laatste was schandalig. De service was slecht,, het duurde lang en het personeel was onbeleefd. Je betaalde per persoon 2.50 service kostenen je kreeg geen service. Ga dus niet naar Effegi Uno.

Wat moet je dan wel doen?

Ga naar het “oude” gedeelte Trastevere. Ga de Ponte Caribaldi brug over, loop de straatjes in en ga ergens zitten. Vriendelijk personeel. het eten is goed en je betaald voor twee broodjes tomaat, twee cola, lasagna, salade en een koffie € 30,-. De lasagna staat vaak als voorgerecht maar dat is het zeker niet , ik kreeg hem zelfs niet op zo groot was hij.

Gelateria vice
HEt ijszaakje waar we bijna elke dag een ijsje haalde. Hij was echt heerlijk en ook de drankjes waren erg lekker, helaas hebben we het gebak nooit geproefd maar dat zag er zeker goed uit.