Rome Gratis bezienswaardigheden

In Rome kan je veel doen en veel uitgeven maar gelukkig bestaan er nog steeds gratis bezienswaardigheden, hieronder een aantal die ik bezocht heb.

Het Pantheon is een gebouw dat als tempel werd gebouwd tussen 118 en 125 na Christus. Het is in gebruik als Rooms Katholieke basiliek en gewijd aan de Heilige Maria en de martelaren. Pantheon betekent ‘gewijd aan alle goden’. Het is het bekendste pantheon ter wereld. Als je hier bent vergeet niet naar boven te kijken want hetinvallende licht kan een mooi effect geven.

Pantheon

De Spaanse Trappen bevinden zich op het Piazza di Spagna. De term Spaanse Trappen wordt vaak gebruikt als populaire naam voor dit plein. De trappen behoren bij de kerk Trinitá dei Monti die in opdracht van Lodewijk XII is gebouwd. De spaanse trappen zitten helemaal vol met mensen, die er uitrusten of genieten van het uitzicht. Loop je de trappen op naar boven dan kom je bij de Trinitá dei Monti. Een prachtige kerk die je kan bezoeken.

Diverse kerken kun je gratis bezoeken, let wel dat je gepast gekleed gaat, kleding tot of over de knie en je schouders/armen bedekt. Een sjaal voldoet al als bedekking dus zorg dat je er altijd één in je tas hebt.

Parken; er zijn super veel parken waar je een bezoekje aan kunt brengen wanneer je door een park loopt kom je ook fonteinen en beelden tegen.

Het Sint-Pietersplein; het plein in vaticaanstad voor de sint-Pieterbasiliek. Je kan er heerlijk even zitten en genieten van het uitzicht met de 140 beelden en vele mensen.

Een van de bekendste fonteinen; De trevifontein. Wanneer men met de rug naar de fontein staat, de ogen sluit, aan Rome denkt en met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water gooit, zal men ooit terugkeren naar Rome.

Pleinen; Er zijn enorm veel pleinen elk met een mooi beeld, fontein of gebouw maar wat de pleinen nog leuker maakt zijn de straatartiesten. Piazza Navona heeft een plein vol met kunstenaars, dit vind ik persoonlijk de leukste, de andere zijn standbeelden of oude grieken. Let op bij de mannen verkleed als oude griek of iets anders want een foto betekent betalen.

Markten; marktjes zijn natuurlijk altijd leuk om te bezoeken vooral voor de landeigen producten