centraal

Rondje Centraal Station

Rotterdam, de stad waar we doorheen rijden, rennen, vliegen maar waar menig mens niet even stil staat behalve bij het rode stoplicht. Gek eigenlijk want Rotterdam heeft zo veel moois waar we helemaal niet bij stil staan. Nieuw en oud naast elkaar, met elkaar verbonden door de straten, de mensen tijd om eens beter naar de stad te gaan kijken.

Pas geleden moest ik wachten op Centraal station. Samen met Rianne zat ik lekker buiten op het stationsplein, we keken wat rond en ik kon niet anders dan mijn camera uit mijn tas pakken. Het zijn hele simpele dingen die me kunnen boeien, een gebouw, een dier, verlichting. Maar ook de weerkaatsing van het licht, reflectie van andere dingen in gebouwen. Reflectie en weerkaatsing genoeg op Centraal Station. Vooral in het zilveren gebouw CS zelf zie je allemaal reflectie daarnaast vormt het gebouw een mooi contrast met het gebouw ernaast de Delftse poort.

Wanneer ik op Centraal station sta moet ik altijd even naar de klok kijken ook al weet ik hoe laat het is.  De klok vind ik prachtig hoe hij daar hangt enorm groot en mooi. Het design heb je daar wel eens naar gekeken? Heb je gezien dat het rails zijn waar de wijzers langs gaan? Ja nu zie je het wel he. Kleine details om soms eens beter naar te kijken want dan zie je veel meer.

Niet alleen het gebouw van Centraal Station fascineert me maar ook verlichting buiten op het stationsplein. Geen standaard verlichting maar een paal met daaraan lampjes in een draai naar beneden. Of zijn het camera’s die er hangen. Geen idee ik vind ze in ieder geval heel erg gaaf.

Rotterdam is een plek waar je zo veel kan fotograferen, kan experimenteren, meer zien van de stad en vooral genieten wanneer je niet alleen maar druk bent. Vaker ga ik gewoon eens een rondje wandelen en kijken naar de stad. In september heb ik al een leuke plek bedacht om naartoe te gaan en tegen die tijd zal ik meer delen over de locatie waar je leuk kan fotograferen.