Rotterdam in balans

Rotterdam in balans

Vorig jaar kwam ik aan het einde van Rotterdam in balans erachter dat er zo iets leuks in de stad was. Ik dacht dat ga ik onthouden voor volgend jaar. Natuurlijk vergat ik het. Gelukkig niet helemaal want afgelopen zondag stond ik op het Schouwburgplein voor mijn eerste openlucht yoga.

rotterdam-in-balans-1

Rotterdam in Balans
Rotterdam in Balans is het platform voor yoga workshops in de openbare ruimte. Na het succes van de eerste editie in 2011 is besloten Rotterdam in Balans een structureel karakter te geven. Inmiddels vindt dit yoga evenement van mei t/m september iedere zondag plaats op het Schouwburgplein in Rotterdam. Samen met 8 yoga scholen en 6 partners worden er maar liefst 20 yoga workshops georganiseerd die voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

Raja Yoga 3 augustus Schouwburgplein
Ruim op tijd vertrek ik thuis zodat ik op mijn gemak naar het Schouwburgplein kan en een plekje uit kan zoeken. Door het niet aanwezig zijn van parkeerautomaten was ik erg laat. Ik kon gaan rennen vanaf waar mijn auto stond tot aan Schouwburgplein. Ongeveer 700 meter, Centraal Station door en rennend met mijn tas en yoga matje. Niet echt de makkelijkste manier maar ik was op tijd want 5 minuten voor 11 legde ik mijn matje neer. Al helemaal bezweet nam ik plaats.

rotterdam-in-balans-2

De yoga les werd gegeven door Djehan Lauwers van studio Yoganesa, Centre for body, mind & soul. We deden Raja Yoga. Het doel van Raja yoga is om door een volledige beheersing van de geest tot eenwording oftewel yoga te komen en daarmee tot bevrijding. De les werd in het Engels gegeven maar heel goed te volgen. Het was een rustige les waar je veel op je ademhaling moest letten.

Het weer was heerlijk en de les ook. Het zonnetje scheen en een windje zorgde voor de lekkere temperatuur. Ik moest wel even wennen aan de langslopende mensen. Die kijken echt naar wat je aan het doen bent. Na een tijdje gaat het wat makkelijker en merk je ze haast niet meer op. Alle lessen zijn gratis en zo leer je op een leuke relaxte manier veel yogascholen en vormen kennen.

Vanaf je eerste inschrijving bij Rotterdam in Balans op het Schouwburgplein, ontvang je een persoonlijke spaarkaart. Bij elke sticker op je spaarkaart spaar je voor gezonde cadeaus.

Ik vond het erg leuk om te doen en heb me daardoor gelijk aangemeld voor meerdere keren. Aanstaande zondag sta ik weer op Schouwburgplein maar dan voor Kum Nye tibetaanse yoga. Ik ben erg benieuwd wat dit inhoud.