kijk

Rotterdam kijk er eens echt naar

Wanneer ik in Rotterdam loop, kijk ik altijd. Ik kijk naar de kleine dingen wat niet iedereen op zal vallen. Weet jij dat er op de Erasmusbrug Greetings to you staat? Kijk maar eens goed als je er weer bent. Kan je het niet vinden bel, whatsapp, mail me maar dan zal ik je vertellen waar je moet kijken. In heel de stad zijn er mooie dingen om te zien.

Sommige dingen zijn heel simpel. Ga zitten voor het casino en kijk even naar links in het grote gebouw zie je de reflectie van de werkzaamheden die plaats vinden in de stad. Kijk je naar rechts zie je de borden die de werkplaats afschermen. Deze borden zijn in heel de stad waar er gebouwd wordt en er is meer te zien op deze borden dan alleen maar een foto. Een foto van hoe het was, hoe het wordt, wat er allemaal gebeurt. De borden voegen iets toe.

Wanneer je door Rotterdam loopt mis je soms heel veel als je niet echt kijkt. Kijk eens in het zijstraatje wat er te zien is op de muur. Want Rotterdam kent heel veel mooie muurkunst. Rewriters010 heeft er een route van gemaakt. Helaas kon ik niet alles vinden, misschien keek ik er voorbij of lette ik niet goed op. Ik had de app kunnen downloaden maar ik was zo lekker offline bezig met het ontdekken van de stad. Wel geven ze op de site aan dat de app het meest recent is want street art kan verdwijnen waar je bij staat en opkomen zonder dat je het weet.

Het is een super leuke route om te wandelen, maar ook om andere stukjes van Rotterdam eens te ontdekken, beter te kijken naar de straten waar we altijd komen. Dit is een kleine greep uit wat we gezien hebben, de rest moet je lekker zelf ontdekken en gaan zoeken.

Rotterdam wordt voor mij elke keer weer mooier en mooier. Kan dat eigenlijk wel? Ik vind van wel want het is een stad die blijft vernieuwen, blijft bouwen en me blijft verbazen.