weekend

Rotterdam Marathon weekend 2017

Het marathon weekend in Rotterdam is speciaal. Of je nu de mini, de kwart of de hele marathon loopt je hoort er dat weekend helemaal bij. De sfeer is briljant en je voelt dat de stad leeft. In de week voor dit weekend begint de gekte al. Dat komt door de planning die gemaakt wordt, wanneer spreken we af, hoe laat, wat is je doel en ga zo maar door. Ik vind het heerlijk. De gezonde spanning hoort bij dit weekend. Zelfs als je voor de vierde keer aan de start stat van de kwart is die spanning er nog, heerlijk!

Dit verslag gaat niet over de race zelf, dit verslag gaat over het hele weekend behalve de race. Mijn kwart marathon verslag zal later online verschijnen omdat over het weekend al heel veel te vertellen is.

Zaterdag expo en  pasta diner

Vrijdag terwijl ik aan het werk ben stromen de berichten over het weekend binnen. Van een aantal raak ik nog enthousiaster. Gabriella meld namelijk dat ik in de sportexpo hang met de finish foto van twee jaar geleden. Wat! Dat is zo tof, we hangen dus gewoon binnen en buiten op de expo hoe tof is dat. Zaterdag kan ik het zelf echt gaan bekijken. Met de metro ga ik naar beurs waar ik naar boven ren maar helaas mis ik Marleen net die op dat moment de mini marathon loopt. Balen maar door naar het volgde punt de sportexpo. Ja hoor daar hangen we aan de enorme banner. Hoe gaaf is dat. Hij is niet heel duidelijk door het tegenlicht maar in het echt is het zo leuk.

Over de expo een rondje waar ik in gesprek raak bij de stand van Polar, Losseveter en Disney. Op de wall zoek ik mijn eigen naam op tussen alle namen die zondag aan de start staan en dan haal ik mijn startnummer op. Daar wacht ik op Nicole maar niet zonder gezellig gezelschap, de dames waar ik vorig jaar vrijwilliger mee was stonden er ook voor hun startnummer en ze waren dit jaar weer vrijwilliger geweest, toppers hoor. AL gauw was Nicole er. Naar de marathon nummers om haar startnummer en shirt op te halen.

Samen nog even over de expo. Bij de stand van Anita hebben we gezellig gekletst met Marion en na het passen van een sport bh kreeg ik deze gewoon. Echt nog steeds helemaal blij en verrast. Ik werd ook uitgenodigd voor een training met Robert Lathhouwers, helaas heb ik deze af moeten zeggen want het weekend had er een beetje ingehakt en de dag ervoor ging ik ook nog eens ziek naar huis. Ik baalde hier wel flink van maar soms moet je keuzes maken.

Natuurlijk even met onszelf op de foto! achteraf hoor ik dat wij ook vorig jaar al op de expo hingen, helemaal niet gezien! Hoe tof is dat, dat wij gewoon daar nu al twee jaar shinen met onze finish foto waar Nicole voor de eerste keer mee deed aan dit fantastische weekend.

We maakten het expo rondje af en gingen richting Rianne. Bij Rianne was onze slaapplek voor dit weekend. We aten een pasta gemaakt door Nicole en na lekker kletsen was het al snel tijd om naar ons bed te gaan. Wat een nacht. Rond twee uur ging Rianne naar de wc en ik dacht echt yes het is ochtend, bleek het nog maar twee uur te zijn. Nog even doorslapen dus. Heel vroeg stond ik al naast het bed, bezoekjes aan het toilet, douchen, ontbijten en op naar Rotterdam.

Na mijn run

We slaan even een stukje over. Na mijn run voegde ik me bij ons cheering punt. Hier moest ik eerst even bijkomen voor ik ook maar iets kon gaan cheeren. Eten ging niet al te gemakkelijk maar ik moest wel wat eten dus gewoon proberen. Langzaam voelde ik me lekkerder worden en was het tijd om de eerste bekende aan te moedigen. Gabriella en Marleen waren de eerste die voorbij schoten. Koen volgde maar die schoot niet voorbij die pakte bij ons even een rust momentje voor hij weer verder ging.

Via de app volgde ik een aantal lopers. Je kan dan goed zien of ze op schema blijven, of ze inzakken of weet ik het wat. Bij mijn neefje ging het even niet lekker. Hij liep langs zag er niet best uit en was verrast door het gejuich voor hem. Ik ging met hem mee. Vroeg hoe het was, hij had honger dus bij de Running Rebels een banaan gevraagd, verderop zijn water bijgevuld en zoeken naar zijn vader en broertje, nou die stonden een heel stuk verder en met ze vieren liepen we nog een stukje mee. Toen moest hij het weer alleen doen. Op dit punt kon ik Marleen weer zien, ja hoor KOM OP MARLEEN! Nu ik mee was gegaan met mijn neefje zou ik op ons punt een aantal lopers missen waaronder Nicole.

Dus ging ik over het parcours terug zodat ik haar niet kon missen. Op mijn weg terug kwam ik Corine en Astrid nog tegen. En toen dacht ik shit Nicole gemist. Ze moet net langs me geglipt zijn want de app zegt dat ze al op de andere weg is. Maar nee hoor opeens zie ik haar voor me. Ik loop een stukje mee, ze heeft het zwaar maar wat wil je ook met dit weer ik vind haar een topper. Ik keer weer om en op de hoek bij de Running Rebels wacht ik op Koen. Ik loop met Koen mee naar ons punt. Heel gaaf om elke keer stukjes mee te lopen.

Nu wordt het wachten op de lopers die we weer voorbij willen zien komen. We juichen voor heel veel mensen. Geven ze die extra power. Nicole en ik bellen even en ik maak een flesje cola voor haar klaar en vertel dat ze niet alleen zal finishen. Roland komt langs en Rianne gaat op haar slippers even mee. Hij gaat het halen. Daar komt Nicole en Josianne en ik stappen in. We lopen met haar mee, we sporen het publiek aan te juichen voor iedereen. Daar gaan we over de finish met een top dame. Hoe bijzonder om dit mee te maken weer

.

Het marathon weekend was top en volgend jaar dan ga ik daar genieten van de hele marathon en ga ik legaal over het parcours en de finish!

Bewaren

Bewaren