blijdorp

Rotterdam Running Crew Blijdorp Run

Vorige week was het alweer tijd voor een run met De Rotterdam Running Crew. Alweer? Ja dit keer heel snel na de vorige run. Soms sla ik er een paar over of zit er minimaal vier weken tussen de runs maar dit keer niet. De Rotterdam Running Crew loopt door bijzondere plekken in Rotterdam. Velen hebben een lijstje van plekken waar ze wel eens willen hardlopen. Bij velen stond daar bovenaan Diergaarde Blijdorp. Die plek kan sinds woensdagavond 6 juli afgevinkt worden.

Woensdagavond 6 juli was het zo ver. De run waar velen zo naar uit gekeken hebben. Waar een enorme voorbereiding aan vast zat voor de leaders of the pack. De Blijdorp run. Waar zullen we gaan hardlopen en hoe reageren de dieren op? De media was er de dagen voor de run al druk mee. Elke morgen kreeg ik een nieuwsupdate vanuit de krant van mijn moeder. Dit keer meer regels dan we normaal gewend zijn bij een run maar ik vind het niet meer dan logisch. Dat gegil hoeft van mij sowieso niet dus dat het nu niet mag vind ik helemaal geen probleem. Niet stilstaan op het parcours voor foto’s ook geen probleem want we komen om te hardlopen.

In de Blijdorp run heb ik extra veel zin want ik ga Alyssa weer zien. Dat is echt te lang geleden. En eindelijk weer een keer niet alleen lopen met de RRC. Dat is me nog maar één keer eerder gebeurt. Ik parkeer een stukje bij de Diergaarde vandaan en ga lopend naar het parkeerterrein. Mijn Rotterdam Running Crew bandje doe ik om want anders mag je niet mee doen. Een bandje? Ja bij deze speciale run is het dit keer nodig om een bandje om te hebben. Er waren ruim 10.000 geïnteresseerden, vast ook mensen die nog geen eens wilden komen maar je kan het risico niet lopen. Een te grote groep en daarom is er gekozen het anders aan te moeten pakken en 6000 mensen toe te laten. Persoonlijk vind ik dit heel verstandig en goed gedaan door de crew. Het belang van de veiligheid en het goed kunnen blijven begeleiden staat voorop.

Op de parkeerplaats was het al enorm druk. De 3 km zal starten om zeven uur en dan een half uur later de 6 km en daar weer na om kwart over acht mag ook de 9 km groep gaan hardlopen. Normaal starten we bijna allemaal tegelijk maar dit keer moet dat ook wat anders. Terwijl ik aan het wachten ben kom ik in gesprek met Joyce. Gezellig even gekletst terwijl ik anders alleen stond te wachten. Ondertussen kwam mijn loopmaatje voor deze run aangelopen.

De warming up voor ons gaat van start. Wij kletsen een beetje verder want we hebben nog geen zin om te springen en stuiteren. Dan mogen we gaan hardlopen. Eerst een rondje door het parkje naast de Diergaarde. Dit zorgt voor wat opstoppingen want er is ook wat opgebroken. Wel enorm prachtig om te zien een lus aan mensen. Het voordeel van het tempo we kunnen er even inkomen en wennen aan de tempratuur die toch weer aardig is opgelopen. Het bestaan van het parkje wist ik niet en dat terwijl ik meerdere keren per jaar in Blijdorp kom maar eigenlijk nooit in de omgeving bewust.

Na de lus door het parkje gaan we Blijdorp in door de entree aan de oceanium zijde. Door een haag van 3 km lopers gaan wij hardlopend richting de eerste dieren. We worden toegejuicht en ik hoor gewoon iemand mijn naam roepen. We lopen langs de wolfjes (geen idee wat het precies zijn. Het zijn kleine witte hondjes). Ze hebben kleintjes, zo schattig. De ijsberen zie ik al staan en ooooo wat zijn die nieuwsgierig. Ja hoor zo erg dat ze helemaal naar voren komen om te kijken wat wij nou aan het doen zijn. Wie loopt nu wie te bekijken. We gaan langs de bizons en dan gaan we een pad in waar we nooit mogen komen langs het spoor loopt een pad voor personeel. We volgen heel het pad en komen aan de andere zijde in een woonwijk uit. We gaan om de Diergaarde heen. We moeten een viaduct onderdoor en daar laten sommige mensen zich even helemaal gaan. Ik hoor de piep van het gegil nog in mijn oren. Moest dat nou echt?

We gaan de Diergaarde weer in net voor de oude entree. Nu gaan we echt een heel stuk door de Diergaarde. Achter het giraffen verblijf langs even de heerlijke lucht opsnuiven van hun afval. Dat was nou niet echt fijn maar ja die stank heb je ook. Via de leeuwen gaan we naar de olifanten, ze staan wat verderop maar ik zie ze wel staan. Het is een stukje trailrunnen door het olifatenpad. Via de riverahal wat nu een speeltuin is gaan we richting de oude ingang waar we door de grote hekken naar buiten gaan. Via de linkerkant gaan we nu om de Diergaarde heen. Weer een dienstingang, dit keer van het oceanium. We zijn in het oceanium op een plek waar je normaal niet komt. Het is er vreselijk warm, maar wel gaaf om daar langs te lopen waar je normaal niet komt. Langs dozen vol eten en (vruchtbaarheids) vitaminen. Beestjes die nog bewegen, volgens mij larven ofzo. Echt het oceanium in komen we bij de verlichte ruimte. Daar is ook gelijk de tunnel waar we het stilst van allemaal moeten zijn en niet mogen hardlopen. Dat vind ik niet erg, ik kijk graag even naar de haaien en andere vissen.

Een klein stukje hardlopen richting de uitgang van het oceanium en onze run zit erop. Wat hebben we genoten. Het was gezellig om samen met Alyssa te lopen, de run was top georganiseerd we moesten af en toe stoppen of wandelen maar dat maakt me helemaal niet uit want het was leuk. We halen een ijsje en gaan nog even op een bankje zitten om bij te komen en te genieten van de lekkere avond. Al kletsend gaan we richting de auto/trein. De 9 km groep zien we voorbij lopen en daar spot ik nog even een gek beest 😀 Gabriella loopt daar tussen. Altijd leuk om nog even bekenden tegen te komen en aan te moedigen.

Met alle runners is er geld opgehaald voor een antiloop en is er zelfs zoveel geld opgehaald dat er ook een reuze schildpad wordt geadopteerd. Een dier voor de snelle en de langzame loper. Ik heb bij de Sparta run gedoneerd en bij de Blijdorp run nogmaals mijn zakken leeggegooid en rond de 10 euro totaal gedoneerd. Super tof dat we dit hebben kunnen doen voor de dierentuin.

Rotterdam Running Crew top georganiseerd weer en Diergaarde Blijdorp bedankt dat dit kon. Mijn volgende bezoek is gewoon weer wandelend tijdens een zoomeravond.