Rotterdam Running Crew

Rotterdam Running Crew Garage Run

Hoe vaak krijg je de kans om te gaan hardlopen onder de grond. In de parkeergarages van Rotterdam. Van de ene garage naar de andere garage. Nooit. Woensdag 30 maart was het daarom weer eens tijd om mee te lopen met de Rotterdam Running Crew.

-5 in de parkeergarage van het Kruisplein is de startlocatie van de 25e run van de Rotterdam Running Crew. Helemaal naar beneden de trappen af en daar staat al een hele rij met mensen. Terwijl ik sta te wachten komt er een meneer met een camera op me aflopen. Of hij me mocht filmen voor de video. Euh ja hoor geen probleem. Ik hoefde niks te doen ik mocht gewoon blijven staan. In de uiteindelijke video zie je me dus ook voorbij komen wel heel erg leuk. Maar ik kwam om te hardlopen.

https://www.facebook.com/RotterdamRunningCrew/videos/781838168583205/

Door de enorme drukte kon ik niet verstaan wat er allemaal gezegd werd maar gelukkig wist iemand anders te zeggen dat de 7.5 km groep een stukje ging verplaatsen en daar ging ik mee naartoe. Een warming up in de garage en ik voelde heel de vloer trillen door al het gespring. Magisch en een beetje eng. Na de warming up gaan we van start. Mijn gps laat me in de steek -5 ondergrond dus starten met dat ding en wie weet vind hij later een gps signaal. We gaan de parkeergarage door omhoog wanneer we eruit komen is er een rotonde en kunnen we gelijk de volgende garage in. Namelijk de garage van schouwburgplein. Het voelt echt gaaf om door de garages heen te gaan waar je normaal loopt of met de auto rijd.

Wanneer we deze garage uit zijn lopen we door de straten van Rotterdam, door de winkelstraat richting de koopgoot. De heerlijke klote trap af naar beneden en de koopgoot door om aan het einde weer de trap met de fijn treetjes op te gaan. Wie haat die trap niet? In de verte zie ik het reuzenrad echt enorm gaaf om te zien in het donker. We gaan helaas niet die kant op maar richting de volgende garage. Het werd de parkeergarage van De Boompjes een garage waar ik met de auto al vaker doorheen gegaan ben. Hup helemaal naar achteren en dan met de ronding naar beneden, nog verder naar beneden en weer omhoog.

Via de straten van Rotterdam gaa we richting Museumpark waar voor de liefhebbers een blikje Red Bull staat te wachten. Zelf loop ik door richting de Garage en wat ik daar heb gezien was zo ontzettend gaaf. We liepen de garage door en toen we weer naar beneden gingen liepen we in banen door de garage heen. Kijk de beelden maar hoe gaaf dat eruit ziet.

https://www.facebook.com/RotterdamRunningCrew/videos/780256465408042/

De garage uit en richting de eerste en dus ook de laatste garage. Terwijl ik daar loop kom ik oud klasgenoten tegen super leuk om ze zo weer tegen te komen. We lopen verder en gaan de garages weer in veel mensen haken onderweg al af bij hun auto. Wij gaan door richting beneden. Zo ontzettend blij dat ik dat gedaan heb want daar beneden was er een groot onthaal van hardlopers die iedereen binnenhaalde. Hoeveel kilometer het uiteindelijk is geworden? Geen idee maar ik heb genoten en meer kilometers gemaakt dan ik deze avond alleen had gemaakt.

Rotterdam Running Crew organisatie, begeleiders, parkeerwachters maar ook de politie van Rotterdam bedankt voor deze Run ik had hem niet willen missen. Tot een volgende run.

Bewaren

Bewaren