Kasteel run

Rotterdam Running Crew De kasteel Run

Vanavond staat mijn 3e run van dit jaar met de Rotterdam Running Crew op de planning. Vanavond wordt een bijzondere run. We gaan door Diergaarde Blijdorp. Voordat ik ga hardlopen door de Diergaarde heb ik nog een andere run die ik met jullie wil delen. Twee weken geleden was het weer tijd om samen met de Rotterdam Running Crew door Rotterdam heen te gaan hardlopen. De 28e Run was De Kasteel run. We starten in een icoon van Rotterdam, Het Kasteel. De thuishaven van Sparta Rotterdam.

kasteel run

Na mijn werk ga ik rechtstreeks naar een deel van Rotterdam waar ik nooit kom. Met de auto ben ik er een paar keer langs gereden maar normaal kom ik hier niet. Sparta is niet mijn club maar wel een Rotterdamse club en weer in de eredivisie wat ik top vind. Als Feyenoorder hardlopen in Het Kasteel dat vind ik kunnen. Ik neem de metro en stap uit bij halte Marconiplein. Het is prachtig weer en het zonnetje straalt me tegenmoet. Ik wandel door Spangen richting het stadion. De lampen zie ik opeens en dan sta ik voor het stadion. De voorkant is echt super mooi echt het Kasteel.  We moeten er aan de andere zijde in dus ik wandel om het stadion heen. Wat me opvalt geen megalampen, geen trappen aan de buitenzijde, heel anders als De Kuip.

kasteel run

Ik betreed het Kasteel en wat me direct opvalt; kunstgras. Wat voelt kunstgras raar onder mijn voeten. Ik wil rechtdoor maar mijn voeten willen de andere kant op, wat maf. In de Kuip mag je alleen om de witte lijnen heen lopen bij Het Kasteel mogen we over de hele grasmat heenlopen. Misschien omdat dit kunstgras is of komt het doordat het einde van het seizoen is. Het stadion kan ik zo wel goed bekijken terwijl ik geniet van het zonnetje.

kasteel run

Het Kasteel wordt steeds voller en voller. Ruim 2.000 hardlopers vullen langzaam Het Kasteel. De Kasteel Run is tegelijkertijd met de lancering van het nieuwe Gers! nummer. Met alle deelnemers van de run vormen we een haag van mensen om de aanvoerder van Sparta, Thomas Verhaar, met de kampioensschaal het veld te laten betreden. Dit doet hij onder begeleiding van de Rotterdam Running Crew begeleiders. Er worden fakkels en rookpotten ontstoken. Op de schaal ligt het nieuwe nummer van Gers! Het nummer wordt aan de makers gegeven en dan krijgen we nog een optreden van Guus Bok, om zijn nieuwe nummer, ‘Rotterdam Leeft In Mij’, ten gehore te brengen.

kasteel run

Het wordt tijd om te zoeken naar de vlag van de afstand waar ik mee ga lopen. Bij de 6 km ga ik staan. Errol zorgt weer voor onze warming-up. De warming-up is altijd wel fijn en bijna iedereen doet hieraan mee. Het fijne van zo’n groot veld is dat dit keer de warming-up makkelijk gaat. Dat was bij de Garage Run wel anders. De eerste groep, de 9 km gaat weg en niet veel later mogen ook wij van start.

kasteel run

Door de gracht langs het veld richting de uitgang bij het uitvak. Hier wandelen we meer dan dat we tempo maken mar wel logisch want het is niet breed. We lopen richting Marconiplein, via een parkje voor me en achter me een stoet aan hardlopers niet normaal zo veel. Ik blijf dat altijd magisch vinden. We gaan door de straten van Spangen en dan komen we op een prachtige plek aan. Het dakpark. Bovenop het dakpark heb je een mooi uitzicht over Rotterdam en voor en achter me alleen maar hardlopers.

kasteel run

In dit deel van Rotterdam ben ik nog nooit geweest. Ik keek mijn ogen uit op het dakterras en dan lopen we door Delfshaven. Grachten, bootjes en een molen, het is prachtig en ik heb zo niet het gevoel dat ik in de stad loop.We gaan over bruggetjes en door kleine gezellige straatjes.

kasteel run

De run is echt zwaar. Niet vanwege het parcours en niet de snelheid maar het weer. Het is warm, extreem warm en benauwd en iedereen hoor je erover. Het zweet loopt van mijn voorhoofd af check de bovenste foto maar. Op de Spangensekade zie je steeds meer hardlopers wandelen. Mijn tempo neemt wel af maar wandelen ga ik niet. De “koelte”van het water af is heerlijk en het uitzicht is mooi, meeuwen die boven het water vliegen en de zon die ons nog steeds verwarmd.

kasteel run

Na een dikke kilometer over de spangensekade lijkt het voor velen nog heel ver maar ze kijken naar de verkeerde lichten het is nog geen paar honderd meter en dan zit de run er alweer op. Red Bull staat klaar met een drankje, in het stadion nog steeds lekker muziek en een gezellige sfeer.

kasteel run

Door deze run heb ik weer een mooi stukje Rotterdam gezien en zal ik hier best nog eens terug gaan komen want dat dakterras wil ik wel eens beter bekijken. Het uitzicht zien vanaf die plek en nog meer mooie plekjes ontdekken. Ik ga nog even op de grasmat zitten om bij te komen voor ik weer naar de metro vertrek. De organisatie van de Rotterdam Running Crew Run was weer top! De begeleiders hebben hun werk weer uitstekend gedaan en gezorgd voor een leuke avond.