Luxor

Rotterdam Running Crew; Luxor Marathon Run

Al meerdere malen deed ik mee aan een run van de Rotterdam Running Crew. De run door de Kuip, het Kasteel, Diergaarde Blijdorp,  Ahoy,  de Garage Run  en ga zo maar door. De runs zijn speciaal, een feestje om mee te doen. Toch moet je soms snel zijn om deel te kunnen nemen zoals bij Blijdorp want daar was een limiet. Zo ook bij de Luxor Marathon Run.

De Luxor Marathon Run werd op de facebook pagina van de Rotterdam Running Crew aangekondigd en drie uur later was hij compleet uitverkocht. Een enorm unieke run. Geen tijd om na te dneken. 1000 plekken om mee te gaan tijdens de unieke run en binnen een hele korte tijd allemaal weg. Helaas ik greep ernaast want ik wist niet zeker of die 9 km op een woensdagavond zou lukken dus ik twijfelde. Via Just keep running kreeg ik de kans om toch mee te doen. Wat ontzettend tof! Echt zo dankbaar voor zulke kansen. Het hele verslag inclusief video beelden kan je dan ook zien op Just keep running en hieronder een korte impressie van de avond.

Kwart voor zeven hebben zich al mensen verzameld voor het nieuwe Luxor en dat met het pleuris weer van die dag. Een verzameling geel paarse shirts. Ik meld me binnen want ik mag al naar binnen met de email die ik heb en dan krijg ook ik het shirt van De Marathon. Met een entree ticket in mijn hand kijk ik waar ik heen moet en dan zie ik dat mijn ticket voor rij één is. Wat tof! Nog helemaal verder niemand binnen, lekker rustig. Langzaam wordt het drukker en drukker. De entree kleurt geel met paars. Vanaf de bovenste verdieping klinkt een band. Aan sfeer ontbreekt het niks, het is een feestje met ballonnen, muziek en een partij vrolijke mensen.

Rond acht uur mogen we de zaal in en dan kleurt de hele zaal geel met paars. Jan Kooijman komt het podium op, na een intro kondigt hij Thomas Acda en Jelka van Houten aan. Ze gaan samen het nummer Ik ben mij bij jouw zingen. Een mooi nummer over de niet perfecte partner maar wel perfect voor jouw. Dit nummer is echt top. Dan is het tijd voor een stukje uit de musical. Ik ben vrij is het nummer wat we gaan zien en daar staan Jolanda en Kees centraal. Jolanda is van de bijbel en dat is natuurlijk lastig als de marathon op zondag is. Het is een nummer die zo lekker in je hoofd blijft zitten. Jij bent vrij, jij bent vrij, tot aan de voordeur ben je vrij……

Het tweede stukje wat we zien is door de hoofdrolspelers. De broekjes die ze aan hebben zijn al om te lachen maar ook hoe ze zichzelf in de zeik nemen met die broekjes. Daar kan je niet anders dan om lachen Tijd voor; Mijn lichaam is een tempel.  Twee scenes en dat was het alweer. Errol komt het podium op voor onze warming-up. De hele zaal beweegt mee en per kleur gaan we op pad door Rotterdam

Voor we starten nog meer muziek bij de entree. En dan hou ik het opeens niet helemaal droog wanneer de band ‘Mag ik dan bij jouw’ van Claudia de Breij gaat spelen. Fuck waarom moet dat nu, it’s life het hoort erbij. Gelukkig mogen we snel beginnen aan ons rondje door Rotterdam. Ik kom langs het enorme cruiseschip en kijk mijn ogen uit. Al snel loop ik naast Andre en heb ik een maatje om mee te lopen, nooit alleen tijdens een RRC run.

We komen aan bij het oude Luxor en daar mogen we over het toneel en via het toneel de trappen over naar boven. Jammer dat dit wandelend gaat maar het gaat om de ervaring, dan maar rustig aan. Weer naar buiten door het centrum, koopgoot door, richting Blaak, de kubuswoningen en richting de Wilhelmsbrug. Een stukje over het noordereiland en dan via het metrostation de weg onderdoor naar het luxor.

Daar gaan we via de helling omhoog. Ergens mogen we naar binnen en wanneer we denken dat we er zijn mogen we nog even over de finishlaan. Als beloning krijgen we een blikje bier. Even proosten natuurlijk, haha alleen ging bij mij het blikje niet open want ik drink geen alcohol. En dat was een fout, bij het metrostation werd ik aangehouden. Ja je mag geen alcohol meenemen in het zicht. Oeps. Maar gelukkig waren ze zo lief om het blikje in mijn rugzak te doen en mocht ik na een leuk gesprek weer verder.

Een top avond, blij dat ik dit via Just Keep Running mee mocht maken.
Bekijk daar echt het volledige verslag want in de video zitten leukste stukjes van de musical

 

 

 

Bewaren