Rotterdam taking the subway

De laatste keer dat ik met de metro ging was in december toen ik met mijn vader in de avond ging fotograferen in Rotterdam. Niet vaak dus maar deze vrijdag een keer wel want ik wou naar centrum Rotterdam en er voor de spits weer uit zijn dus dat zou het makkelijkste  zijn met de metro. Op mijn weg terug heb ik een aantal foto’s gemaakt. Want ja ik stond maar te wachten en had mijn camera nog in mijn handen en daar moet ik dan toch echt iets mee doen. Ik ging dus een aantal foto’s maken, het leuke aan station Blaak is de drie metrobanen dus een langere afstand tot de metro aan de andere kant en er gebeurt veel meer dan bij een voorschoterlaan. De ronde gaten om naar de andere kant te kunnen kijken zijn een erg leuk detail en ideaal geschikt voor fotografie. Het maakt sommige foto’s veel interessanter omdat objecten worden ingekaderd.

taking-the-subway-2

Op deze eerste foto heb ik een klein stukje weggewerkt wat je in de foto hieronder wel ziet. Het stoorde mij namelijk dat in het zwarte gedeelte een wit bord hing dus heb ik deze weggewerkt in photoshop met het kloonstempel gereedschap. De foto is nu veel rustiger dan hij was.

Rotterdam taking the subway

De laatste foto van de nog steeds niet favoriete poortjes. Omdat ik ook zo weinig met het openbaarvervoer ga hou ik erg demonstratief  mijn pasje in mijn handen zodat ik hem niet wegstop en bij het uitstappen snel naar dat ding moet zoeken.