#RRC10 Rotterdam Running Crew - De Kuip

#RRC10 Rotterdam Running Crew – De Kuip

Alweer de 10e editie van de Rotterdam Running Crew en voor mij was dit pas de eerste keer. Hoe kan dit? Waarom ben ik nooit eerder gegaan! Wat een toplocatie om te beginnen.

#RRC10
De tiende editie vond plaats in en om de Kuip. De trots van Rotterdam. Rond half 7 kwam ik aan bij het stadion. Ik kocht een Rotterdam Running Crew shirt. Zwart ipv roze maar ook echt enorm gaaf. Natuurlijk ging het shirt gelijk aan. Ik nam plaats op de tribune en het stroomde langzaam vol. Er werden Feyenoord liedjes aangezet en ik genoot nog mee. Na wat woorden van de crew en de opkomst van de begeleiders met het tromgeroffel waarmee normaal de spelers opkomen gingen we naar het terrein voor de kuip.

3 vlaggen/vakken, 3 km, 6 km en 9 km. Ik stelde me op in het 6 km vak en deed mee met de warming up. Een lekkere actieve warming up met muziek die normaal ook in de Kuip gedraaid wordt.

We vertrokken met een enorme groep mensen. Eerst een rondje om de Kuip, naar de bezoekerstunnel. Trap op om de tunnel in te komen, de tunnel door en weer een trap af. Dan sta je voor de kuip en mag je over het gras aan de zijkant lopen. Het heilige gras. Terwijl ik de eerste stap zet voel ik gewoon de blijdschap en als ik dan ga luisteren hoor ik het Never walk alone aan staan. Een magisch moment wat ik niet snel zal vergeten. Na een rondje door de Kuip gaan we de trappen op helemaal naar boven en de trappen aan de buitenzijde weer naar beneden.

Vervolgens lopen we een aantal kilometer door zuid. Richting de Moskee waar we wat oefeningen doen. Helaas is het hier niet duidelijk te volgen wat we precies moeten doen maar ik doe wat. We vervolgen onze weg richting de bezoekerstunnel. Een laatste rondje door de Kuip en het zit er alweer op. 6 km op een lekker rustig tempo, een enorme groep, een prachtige locatie een topavond!

 

Ben benieuwd naar de volgende locatie. Hopelijk kan ik er weer bij zijn.

 

Foto’s zijn gemaakt door Evert Buitendijk en Casper de bruin