Run to the Bridges 4

Run to the Bridges 4

Alles wat ik nu doe moet het in december makkelijker maken om die 5 bruggen over te komen. Daarom ga ik mijn trainingen uitbreiden, ik ga heuveltrainingen doen met de dijken, ik ga intervaltrainingen doen, trappen lopen en langere afstanden lopen. Als ik er elke maand een kilometer bij probeer te lopen dan ben ik aan het einde van het jaar zeker klaar voor die bruggenloop.

Deze maand verliep aardig goed, ik liep een kilometer meer door 11,1 km op een zondag te lopen, de week voor de 10 km in Rotterdam. Even een bevestiging dat ik het kon dat ik er nog steeds was en die afstand geen probleem was. Soms is er zo’n knopje in je hoofd dat om moet, het knopje dat op aan moet staan, dat op gaan zonder nadenken moet staan en niet op ik voel dit, ik heb een hekel aan dat nee gewoon hardlopen.

De 10 km in Rotterdam was leuk, mooi maar ook een klein beetje teleurstellend maar gelukkig ben ik daar allang overheen en denk ik terug aan de leuke dingen ervaring, zoals lopen over korte kade, de avenue concordia en oostzeedijk beneden. Het laatste stukje over de coolsingel ja daar doe je het voor. Mijn hele verslag lees je hier.

De week na de 10 km deed ik het rustig aan ik liep dinsdag en zondag een 5 km en de andere week een 6 km en een 1,5 km. Die 1,5 km was mijn eerste heuveltraining en heb ik een aantal keer de dijk op en af gerend. In de tussentijd was ik nog in de sportschool te vinden voor Body Balance en de zaaltrainingen dus echt rustig aan heb ik het niet gedaan natuurlijk.

Vorige week schreef ik me eindelijk in voor de Zuidersterloop en doe ik mee met 5 EM. Ik heb er nu al zin in om door een deel van Capelle aan den IJssel te rennen.

Gisteren schopte ik mezelf naar buiten en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Tot mijn verbazing heb ik 40 minuten heel stabiel gelopen. Na de 40 minuten heb ik 5 minuten gewandeld, 5 minuten weer hardlopen en het laatste beetje heb ik sprintjes getrokken en zo kwam ik op 8.1 km. Mijn trainingen worden langzaam zwaarder en dat moet ook wel want die 10 km moet gemakkelijker gaan en die 5 km moet peanuts worden.

De komende tijd staan er veel leuke dingen op de planning, aanstaande vrijdag een run met run2day, stadswild en adidas in Rotterdam, 18 mei de Zuidersterloop, 29 mei de hemelvaartsdagloop en 1 juni de Ladiesrun. Ik hou jullie op de hoogte hoe het allemaal was.